Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Citroën C4

Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Citroën C4

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό οικογενειακό της Citroën θα κοντράρει το αντίστοιχο I.D. της Volkswagen, αλλά θα προσφέρεται και με θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, η νέα Citroën C4 του 2020 θα έχει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στην γκάμα της, από την αρχή της εμπορικής της καριέρας.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανολογίας του Groupe PSA, Gilles Le Borgne, ανέφερε κατά την διάρκεια της Έκθεσης του Παρισιού, ότι η νέα γενιά του μικρομεσαίου χάτσμπακ της Citroën θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-CMP και όχι στην EMP2, χρησιμοποιώντας της μακρύτερη εκδοχή της.

Citroen C4 EV 2020

Τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή θα φέρουν μπαταρίες 50 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία έως 450 km και πολύ μικρούς χρόνους φόρτισης. Η αναλογία που θέλει να πετύχει η εταιρία είναι 12 km αυτονομίας για κάθε λεπτό φόρτισης. Πάνω στο αυτοκίνητο θα υπάρχει ένας ταχυφορτιστής 7 kW και το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 115 PS και θα κινεί τους εμπρός τροχούς.

Συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην e-CMP θα παρουσιαστούν από το 2019 ως το 2021. Στην περίπτωση της νέας C4 η αυτονομία θα μεγαλώσει ελαφρώς, λόγω μεγαλύτερου μεταξονίου και άρα μεγαλύτερου πακέτου μπαταριών. Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από τους πολυβραβευμένους 3κύλινδρους PureTech και τον καινούριο 1.5 BlueHDi.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube