Ετοιμάζει αντίπαλο για το Audi A1 η BMW

Ετοιμάζει αντίπαλο για το Audi A1 η BMW

Σύμφωνα με πληροφορίες η BMW ετοιμάζει ένα μικρό hatchback για να ανταγωνιστεί το Audi A1.

Το Audi A1 είναι ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένας από τους τρεις βασικούς premium Γερμανούς κατασκευαστές έχει βγάλει ένα μοντέλο και οι άλλοι δεν έχουν απαντήσει. Η BMW κάτι σκοπεύει να κάνει γι’ αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα hatcback ανταγωνιστικό του Α1 μπορεί να παρουσιαστεί από την BMW στο δεύτερο μισό του 2017, κάτι που θα σήμαινε ότι θα πρέπει να δούμε κάτι σχετικό στην φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Το αυτοκίνητο θα έχει το μέγεθος του Mini, από το οποίο θα δανείζεται την προσθιοκίνητη πλατφόρμα.

Η ιδέα για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία δεν είναι καινούρια στην BMW. Το είχαν συζητήσει και στο παρελθόν, με φήμες να μιλούν ακόμη και για το όνομα, το οποίο θα μπορούσε να είναι το μάλλον αμφιλεγόμενο Σειρά 0. Αν και μοιάζει πιθανότερο αυτό το αυτοκίνητο να ονομαστεί πλέον Σειρά 1 και ο διάδοχος του σημερινού «άσσου» να περάσει στην Σειρά 2.



Καθώς ο πληθυσμός των μεγάλων αστικών κέντρων αυξάνεται, κι αυτή θα είναι η τάση τις επόμενες δεκαετίες σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα θα αυξηθεί, ακόμη και από αυτούς που επιλέγουν τους κατασκευαστές κύρους. Η BMW δεν θα μπορούσε να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον ανταγωνισμό.

Πηγή Motor.es μέσω Motorauthority.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube