Έσπασε τα χρονόμετρα το 0-100 km/h του Pininfarina Battista [video]

Έσπασε τα χρονόμετρα το 0-100 km/h του Pininfarina Battista [video]

Το Pininfarina Battista των 1.926 ηλεκτρικών ίππων επιτάχυνε από στάση στα 100 km/h σε μόλις 1,86" και στα 200 km/h σε 4,65" σημειώνοντας ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Pininfarina Battista

Το ηλεκτρικό Pininfarina Battista έκανε ντεμπούτο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η μάρκα άδραξε την ευκαιρία να επιδείξει την ασύλληπτη επιτάχυνση του στην πίστα του Dubai Autodrome.

Το ηλεκτρικό hypercar των 1.926 PS ολοκλήρωσε το σπριντ για τα 100 km/h σε μόλις 1,86", με το 0-200 km/h να έρχεται σε 4,65", σημειώνοντας έτσι νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Pininfarina Battista

Ωστόσο, το Βattista δεν έμεινε στην επιτάχυνση αλλά επέδειξε τις δυνατότητές του και στην επιβράδυνση, όπου ακινητοποιήθηκε πλήρως από τα 100-0 km/h σε μόλις 31 m. Νούμερο, που σύμφωνα με την μάρκα αποτελεί επίσης ρεκόρ για τα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής.

Οι κορυφαίες επιδόσεις του hypercar σύμφωνα με τον επικεφαλής παραγωγής της Automobili Pininfarina, Paolo Dellacha, οφείλονται στην τέλεια κατανομή βάρους και στο χαμηλό κέντρο βάρους.

«Ο συνδυασμός της τέλειας ρύθμισης του σασί, της ανάρτησης που προέκυψε μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης, του torque vectoring από τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και της υψηλής ισχύος κάνουν το Battista το κορυφαίο μοντέλο παραγωγής σε επιτάχυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dellacha.

Pininfarina Battista

Θυμίζουμε ότι το Pininfarina Battista κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 1.926 PS και 2.300 Nm ροπής. Συνεργάζονται με μια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh της Rimac.

Κάθε αυτοκίνητο είναι χειροποίητο και για την κατασκευή του χρειάζεται περίπου 1.250 ώρες. Μόλις 150 αντίτυπα θα κατασκευαστούν με το καθένα να κοστίζει πάνω από €2,2 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube