Έρχεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της Volvo;

Έρχεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της Volvo;

Η Volvo, έχοντας στραφεί για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν.

Volvo S90

Μέχρι στιγμής, η Volvo έξυπνα σκεπτόμενη εξελίσσει αμιγώς ηλεκτρικά SUV με αρκετά μεγάλες αυτονομίες. Και λέμε έξυπνα, διότι τα SUV πουλάνε σαν τρελά στις παγκόσμιες αγορές.

Οι Σκανδιναβοί όμως δεν επαναπαύονται στις δάφνες των επιτυχημένων πολυτελών SUV μοντέλων τους, αλλά εργάζονται μεθοδικά προκείμενου να ενταχθούν στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών σεντάν. Μια κατηγορία που λόγω της ηλεκτροκίνησης δεν αποκλείεται να επανέλθει εκ νέου στο προσκήνιο.

Η εμφάνιση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού σεντάν της Volvo αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του 2025

Volvo S60

Έτσι λοιπόν, η Volvo έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή πρωτοτύπων του πολυτελούς ηλεκτρικού σεντάν της επόμενης γενιάς, που πιθανώς θα ονομάζεται ES90. Το V551, όπως είναι εσωτερικά γνωστό, θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Την πληροφορία αυτή έφερε στο φως μία διαρροή από το εσωτερικό συμβούλιο της εταιρείας, με μια φωτογραφία της ομάδας V551 να στέκεται περήφανα πλάι σε μια τεράστια πινακίδα «CONFIDENTIAL TOP SECRET» κάτω από ένα πανό με το κείμενο «Volvo Cars V551 First VP Car Celebration».

Volvo EV Sedan

Εν συνεχεία, η είδηση αυτή μεταδόθηκε και από εγχώρια μέσα ενημέρωσης, με σουηδικό πρακτορείο TeknikensVärld να προχωρά ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η μεγάλη αυτονομία, άνω των 600 km, το μεγάλο μεταξόνιο 3.100 mm που υπόσχεται τεράστιους χώρους, αλλά και η δυνατότητα για τετρακίνητες εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το βάρος του τέλος ανέρχεται στα 2.600 kg. Οι προδιαγραφές αυτές (που μοιάζουν αρκετά ρεαλιστικές λόγω του βάρους αλλά και της σεντάν σχεδίασης που ευνοεί την αεροδυναμική, άρα την μεγαλύτερη αυτονομία), αν επιβεβαιωθούν και στην πράξη, θα φέρουν το σεντάν της Volvo αντιμέτωπο με μοντέλα όπως οι Mercedes-Benz EQE, ΒΜW i5, Tesla Model S και Lucid Air.

Η παραγωγή του σεντάν της Volvo θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο 2024, με την εμφάνισή του στις αγορές να πραγματοποιείται προς το τέλος του 2025.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube