Αναβαθμισμένο Tesla Model S Long Range Plus με αυτονομία 647 km!

Αναβαθμισμένο Tesla Model S Long Range Plus με αυτονομία 647 km!

Το ηλεκτρικό Model S συνεχίζει να δέχεται την φροντίδα της Tesla για ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Η Tesla ανακοίνωσε πως το ηλεκτρικό Model S Long Range Plus του 2020 έχει αυτονομία 647 km (402 μίλια) σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της EPA, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το αντίστοιχο Model S 100D του 2019 με την ίδια μπαταρία.

Το Tesla Model S κυκλοφόρησε το 2012 με αρχική αυτονομία 427 km (265 μίλια) όμως έκτοτε έχει δεχθεί μια σειρά από επεμβάσεις στην μπαταρία, τους ηλεκτροκινητήρες, την αεροδυναμική και το λογισμικό, που βελτίωσαν σημαντικά αυτό το νούμερο.

Για το 2020, η Tesla κάνει λόγω για μείωση του βάρους στα Model S και Model X χρησιμοποιώντας την εμπειρία που απέκτησε από τα μεταγενέστερα Model 3 και Model Y. Οι νέοι τροχοί "Tempest" με αεροδυναμικό σχεδιασμό και ειδικά ελαστικά χαμηλής τριβής συμβάλλουν κατά 2% στην αύξηση της αυτονομίας.

Βελτιωμένη είναι και η αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα χάρη σε μια σειρά από επεμβάσεις στη λίπανση και το κιβώτιο που προσθέτει ακόμα 2% αυτονομίας. Επιπλέον, η νέα λειτουργία "Hold" χρησιμοποιεί ακόμα πιο αποδοτικά την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας παράλληλα και την αίσθηση της επιβράδυνσης.

Tesla Model S

Παρά την αύξηση στην αυτονομία, το Tesla Model S Long Range Plus θα προσφέρεται με έκπτωση τιμής $5.000 για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό στους ενδιαφερόμενους πελάτες, καθώς πλησιάζει προς τη δύση της καριέρας του.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης ότι το δίκτυο φορτιστών της αριθμεί πλέον 17.000 Superchargers σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι τελευταίας γενιάς φορτιστές V3 Superchargers που είναι διαθέσιμοι ήδη σε ορισμένες χώρες προσφέρουν 50% ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε σχέση με τους V2.

*Στις εικόνες βλέπουμε το Model S του 2019 καθώς η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα φωτογραφίες του Long Range Plus

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube