Stellantis: Επενδύσεις για την ενίσχυση των Alfa Romeo και Lancia

Stellantis: Επενδύσεις για την ενίσχυση των Alfa Romeo και Lancia

Σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του ομίλου Stellantis, John Elkann, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των δύο Ιταλικών εταιριών.

Ο πρόεδρος του νέου ομίλου, που σχηματίστηκε από τη συνένωση των PSA (Peugeot-Citroen) και FCA (FIAT-Chrysler), προσανατολίζεται στην ενίσχυση των Alfa Romeo και Lancia, έτσι ώστε να αναπτύξουν μία ευρύτερη γκάμα μοντέλων, στο άμεσο μέλλον. Ο John Elkann, σε συνέντευξη που έδωσε στο Ιταλικό TV Rai, ρωτήθηκε κάποια στιγμή για το ρόλο που θα διαδραματίσει το Τορίνο -ως πρώην κέντρο του ομίλου FCA- στη νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντησή του, «το έχουμε δει ξεκάθαρα με ορισμένες μάρκες όπως η Alfa Romeo και η Lancia, στις οποίες δεν μπορούσαμε να επενδύσουμε ή να δώσουμε πόρους όσο θέλαμε τα τελευταία χρόνια. Με το νέο όμιλο, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες από ό,τι στο παρελθόν για αυτές τις δύο μάρκες, οι οποίες εδρεύουν στο Τορίνο». 

Είναι ήδη γνωστό πως ο νέος όμιλος Stellantis δρομολογεί την ομαδοποίηση εταιριών, ώστε να βελτιστοποιούνται οι συνέργειες μεταξύ τους. Οι Alfa Romeo και Lancia θα βρεθούν σύντομα πιο κοντά με τη DS Automobiles, ενώ λογικά δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αποκαλυφθεί το ανάλογο στρατηγικό πλάνο. Υπολογίζεται, δε, πως τα πρώτα μοντέλα που θα μοιράζονται κοινά στοιχεία, θα παρουσιαστούν κάποια στιγμή το 2024. 

Η χρήση κοινών πατωμάτων και κινητήρων, μεταξύ των τριών αυτών εταιριών, όχι μόνο θα περιορίσει τα κόστη, αλλά θα δώσει και τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων προτάσεων, σε κατηγορίες που μέχρι στιγμής απείχαν, τουλάχιστον οι δύο Ιταλικές φίρμες. Ειδικά για τη Lancia, που είχε απομείνει με ένα μόνο μοντέλο, σε μία αγορά (την Ιταλική), έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube