Lancia Ypsilon: Νέα έκδοση Hybrid EcoChic

Lancia Ypsilon: Νέα έκδοση Hybrid EcoChic

Το αειθαλές σουπερμίνι συνεχίζει ακάθεκτο την εμπορική του πορεία στην Ιταλία.

Μπορεί η τρίτη γενιά της Lancia Ypsilon να πρωτοπαρουσιάστηκε το μακρινό 2011 και να δέχθηκε μια ελαφριά ανανέωση το 2015, όμως το μοντέλο συνεχίζει ακάθεκτο την εμπορική του πορεία στη γειτονική Ιταλία, τώρα και με τη μορφή της νέας, ήπια υβριδικής έκδοσης Ypsilon Hybrid EcoChic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: FIAT: Νέες εκδόσεις Hybrid για τα 500 και Panda

Μετά από την ειδική έκδοση Ypsilon Monogram που είδαμε το φθινόπωρο, το σουπερμίνι της Lancia επιστρέφει δυναμικά ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών. Όπως και στο συγγενικό FIAT 500 Hybrid, κάτω από το καπό της Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1.0 FireFly με απόδοση 70 PS και 92 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 12V (ηλεκτροκινητήρας BSG 3,6 kW, μπαταρία λιθίου 0,13 kWh) και ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, ο υβριδικός κινητήρας 1,0 λίτρου παρουσιάζει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων κατά έως και 24% σε σχέση με τις μη-υβριδικές εκδόσεις 1,2 λίτρων ενώ παράλληλα αποδίδει παρόμοια επίπεδα ισχύος.

Η ήπια υβριδική έκδοση του αειθαλούς μοντέλου βρίσκεται σε προσφορά μέχρι τέλος Μαρτίου, με τιμή εκκίνησης τα €10.350 (αντί για € 11.850). Να θυμίσουμε πως η Lancia δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, με μοναδικό μοντέλο στη γκάμα της την Ypsilon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube