Έρχεται νέο Ford Maverick;

Έρχεται νέο Ford Maverick;

Ένα νέο μοντέλο της Ford θα κάνει πρεμιέρα το 2021 και είναι πολύ πιθανό να αναβιώνει το όνομα Maverick.

Η Ford ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο για το 2021, όπως αποκαλύπτει διαφάνεια από εταιρική παρουσίαση. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα musclecarsandtrucks, το μυστηριώδες μοντέλο που παρουσιάζεται σκεπασμένο στην παρουσίαση, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί αναβίωση του Ford Maverick. Να θυμίσουμε πως το όνομα Maverick χρησιμοποιήθηκε από την Ford για δίπορτα και τετράπορτα σεντάν μεταξύ 1969-1979, ενώ από το 1988 και μετά χρησιμοποιήθηκε σε τετρακίνητα οχήματα με τελευταίο το γνωστό σε όλους μας C-SUV που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη μεταξύ 2000-2007.

Το νέο Maverick φημολογείται πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Bronco Sport - δηλαδή την πλατφόρμα C2 που είναι κοινή με-τα ευρωπαικά Focus και Kuga - με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, και αμάξωμα τύπου pick-up. Το αυτοφερόμενο πλαίσιο μπορεί να μην ακούγεται ιδανικό για ένα pick-up, όμως αν συνδυαστεί με την τετρακίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα που είδαμε στο νέο Bronco Sport, τότε θα έχουμε να κάνουμε με πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ford Bronco Sport [video]

Ford teaser

Οι πληροφορίες θέλουν τη Ford να ενδιαφέρεται για το κενό που έχει δημιουργηθεί στην αγορά κάτω από τα pick-up ενός τόνου - όπως το Ford Ranger - τα οποία έχουν μεγαλώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αυτή η πρόθεση έχει γίνει γνωστή από το 2018, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι περισσότερο από πρωτότυπα δοκιμών με βαρύ καμουφλάζ.

Δε γνωρίζουμε αν η Ford σκοπεύει να κυκλοφορήσει το μικρό pick-up στην αγορά της Ευρώπης, καθώς πρωταρχικός της στόχος για ένα τέτοιο μοντέλο θα είναι οι αγορές της Νότιας και Βόρειας Αμερικής. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε πιο κοντά στην παρουσίαση του νέου Ford μέσα στο 2021.

[Πηγή: musclecarsandtrucks]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube