Ford: Μικρό pick-up με βάση Focus;

Ford: Μικρό pick-up με βάση Focus;

Τα «μικρά» pick-up έχουν εξαφανιστεί μεν από την αμερικανική αγορά, αλλά το Μπλε Οβάλ ετοιμάζει ένα «αγροτικό» Focus που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της κάτω από το Ranger.

Στη μανία των pick-up, οι Αμερικανοί κατασκευαστές είχαν δοκιμάσει κάποτε την καρότσα σε συμβατικές μπερλίνες, δημιουργώντας αυτοκίνητα όπως το Chevrolet El Camino ή το Ford Ranchero. Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να αναβιώσει, καθώς οι συνάδελφοί μας από το Ford Authority, ισχυρίζονται ότι το Μπλε Οβάλ Ford εργάζεται εδώ και λίγους μήνες για να εξελίξει ένα μικρό pick-up που θα πατά πάνω στην πλατφόρμα του Focus.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ford εξελίσσει ένα μίνι pick-up. Ας θυμηθούμε το Courier, το pick-up που βασίστηκε στο Fiesta και λανσαρίστηκε εμπορικά σε ορισμένες αγορές το 1999, παραμένοντας μέχρι το 2013 (φωτό). Αυτή τη φορά είναι πάνω στην πλατφόρμα του Focus που το νέο επαγγελματικό θα πάρει σάρκα και οστά, με εγκάρσιο τοποθετημένο κινητήρα και χαρακτηριστικά αρκετά διαφορετικά από αυτά ενός Ranger ή ενός F-150.

Η παραγωγή αυτού του μικρού pick-up προβλέπεται για το 2021 από τη Ford, η οποία θα πρέπει να βγάλει τα πρώτα πρωτότυπα μέσα τους επόμενους μήνες. Επί του παρόντος, είναι προφανώς αδύνατο να πούμε αν αυτό το νέο, ειδικό μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, με τις πιθανότητες να εξαρτώνται από τον τρόπο που ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα φορολογείται στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube