Επίσημο: Ford Bronco Sport [video]

Επίσημο: Ford Bronco Sport [video]

Το Ford Bronco Sport είναι ένα C-SUV που συνδυάζει σκληροτράχηλη εμφάνιση με άνεση και πρακτικότητα.

Μαζί με τις δίπορτες και τετράπορτες εκδοχές του Bronco, η Ford παρουσίασε και ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, το Bronco Sport, το οποίο συνδυάζει σκληροτράχυλη εμφάνιση και καλές εκτός δρόμου δυνατότητες με τις ανέσεις και την τεχνολογία ενός σύγχρονου C-SUV.

Σε αντίθεση με το Bronco που χρησιμοποιεί body-on-frame λογική, το Bronco Sport βασίζεται στην πλατφόρμα C2 που χρησιμοποιούν τα Focus και Kuga. Ενδεικτικά, οι διαστάσεις του μοντέλου είναι 4.387 mm μήκος, 2.088 mm πλάτος και 1.786-1.814 mm ύψος με μεταξόνιο 2.670 mm.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον 1.5 EcoBoost με 180 PS και 258 Nm, είτε τον 2.0 EcoBoost με 245 PS και 373 Nm οι οποίοι συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Όλες οι εκδόσεις του Bronco Sport είναι τετρακίνητες, ενώ διατίθεται και πιο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με δυνατότητα κλειδώματος διαφορικού και δύο συμπλέκτες στον πίσω άξονα. Επιπλέον, τα προγράμματα οδήγησης G.O.A.T. (goes over any type of terrain)  - Νοrmal, Eco, Sport, Slippery and Sand, Baja, Mud/Ruts και Rock Crawl - προσαρμόζουν το όχημα ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ το προαιρετικό πακέτο συστημάτων Trail Control κάνει ακόμα ευκολότερη την κίνηση εκτός δρόμου. Τέλος, διατίθεται και πιο ανθεκτική ανάρτηση με υδραυλικά στοπ για εκείνους που βγαίνουν συχνά εκτός ασφάλτου.

Ford Bronco Sport

Η πενταθέσια καμπίνα του Bronco Sport συνδυάζει άνεση και πρακτικότητα. Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής έχει διάμετρο 8" και ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 με ηχοσύτσημα Bang and Olufsen. Ο πίνακας οργάνων συνδυάζει αναλογικά όργανα με ψηφιακή οθόνη, το γνώριμο τιμόνι φέρει το έμβλημα Bronco (αντί για Ford) ενώ οι επενδύσεις συνδυάζουν χρώματα από την άγρια δύση.

Όπως και το σκληροτράχηλο αδερφάκι του, το Bronco Sport προσφέρει μια σειρά από πρακτικές λύσεις για όσους αρέσκονται σε camping, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες στην εξοχή. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, στο πορτ παγκαζ μπορεί να χωρέσουν δύο ποδήλατα, ενώ το πάτωμα είναι αδιάβροχο και πλένεται εύκολα όπως και οι επενδύσεις των καθισμάτων. Επίσης υπάρχει συρόμενο τραπεζάκι, φώτα χώρου αποσκευών, πρίζα 400 watt και πίσω παρμπριζ που ανοίγει ανεξάρτητα από την πίσω πόρτα.

Ford Bronco

 

Επιπλέον, η Ford προσφέρει πάνω από 100 αξεσουάρ για το Bronco Sport τα οποία ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και δίνουν άπειρες επιλογές εξατομίκευσης.

Οι παραγγελίες του Bronco Sport στην αγορά των ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει με τιμή βασικής έκδοσης από $26.660. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 ενώ δε γνωρίζουμε αν η Ford σκοπεύει κάποια στιγμή να προσφέρει το μοντέλο και στην Ευρώπη.

[Πηγή: Ford]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube