Έρχεται με φόρα για να ταράξει τα νερά το Hyundai Ioniq 6 N

Έρχεται με φόρα για να ταράξει τα νερά το Hyundai Ioniq 6 N

Το δεύτερο ηλεκτρικό της Hyundai με τα σήματα «Ν» όπως όλα δείχνουν θα είναι το Hyundai Ioniq 6 N.

Η κορεατική φίρμα δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ του Hyundai Ioniq 6 N. H πρώτη προεργασία είχε γίνει με το πρωτότυπο RN22e, βάση του οποίου αποτέλεσε το Ioniq 6.

Το νέο Ioniq 6 N θεωρείται σίγουρο πως θα είναι πιο ισχυρό από την υψηλών επιδόσεων Ν έκδοση του Ioniq 5, καθώς φημολογείται πως η ιπποδύναμή του θα ξεπερνά τους 650 PS. Προς ώρας η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει επίσημες μετρήσεις για την επιτάχυνση 0-100 km/h, η οποία αναμένεται να oολοκληρώνεται σε περίπου 3". Αυτό που πρέπει να θεωρείται σίγουρό όμως είναι η ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων, έναν για κάθε άξονα, με την χωρητικότητα της μπαταρίας να ανέρχεται σε 84 kWh.

Η επίσημη παρουσίαση του Hyundai Ioniq 6 N αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2025

Hyundai RN22e concept

Θυμίζουμε πως το Ioniq 5 N διαθέτει μια μπαταρία 84 kWh και αναβαθμισμένους ηλεκτρικούς κινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω. Το μοτέρ μπροστά αποδίδει 226 PS, το πίσω 383 PS, για να φτάσουμε έτσι στον μαγικό αριθμό των 609 PS. Η ισχύς αυτή φτάνει μάλιστα ακόμα και τους 650 PS, στη λειτουργία Boost, δίνοντας έτσι στο αυτοκίνητο ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από το «αδελφικό» Kia EV6 GT.

Ως εκ τούτου λοιπόν, το Ioniq 5 N φτάνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,4”, με την τελική του ταχύτητα να ακουμπά τα 260 km/h. Βασίζεται στην πλατφόρμα Ε-GMP, με την φόρτιση από το 10% στο 80% να απαιτεί μόλις 18 λεπτά.

Άραγε το τμήμα N Division της Hyundai τείνει να μετατραπεί στο αγωνιστικό τμήμα των ηλεκτρικών της Hyundai; Η απάντηση είναι όχι (ακόμη τουλάχιστον). Κι αυτό γιατί το επερχόμενο Elantra N, το οποίο δυστυχώς δεν θα δούμε στα μέρη μας, θα είναι διαθέσιμο με θερμικά αποκλειστικά μοτέρ.

Hyundai RN22e concept

Στα καθ’ημάς τώρα, το επερχόμενο Hyundai Ioniq 6 N αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025. Δίχως αμφιβολία είναι ένα μοντέλο που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα που φέρουν τα διακριτικά «Ν».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube