Έρχεται «καυτή» ηλεκτρική έκδοση για το Opel Astra

Έρχεται «καυτή» ηλεκτρική έκδοση για το Opel Astra

To Οpel Astra θα αποκτήσει για πρώτη φορά μια ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων που θα ακολουθήσει μετά από το ντεμπούτο του Astra-e το 2023.

Opel Astra-e

Τον Ιούλιο του 2021 η Opel παρουσίασε τη νέα γενιά του Astra που εδώ και λίγους μήνες είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Τριάντα χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς του, το δημοφιλές Opel Astra συνεχίζει την πορεία του στηριζόμενο στην τελευταία γενιά του στην μοντέρνα εμφάνιση, την πληθώρα τεχνολογιών και για πρώτη φορά στην ιστορία του, τις δυο plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Οι τελευταίες δεν θα είναι οι μόνες εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του, καθώς η Opel έχει ανακοινώσει ήδη ότι το 2023 θα προστεθεί στη γκάμα και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Astra-e, προχωρώντας στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της σύμφωνα με τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης του ομίλου Stellantis. 

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Astra, όπως και όλες οι υπόλοιπες, θα βασίζεται πάνω στην multi-energy πλατφόρμα του Group PSA, που φέρει το κωδικό όνομα EMP2 και η οποία μπορεί να υποστηρίξει όλους τους τύπους καυσίμου. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Γερμανός κατασκευαστής επιθυμεί να πάει το ηλεκτρικό Astra ένα βήμα παραπέρα.

Opel Astra

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής σχεδίασης της Opel, Mark Adams, ανέφερε ότι ήδη εξελίσσεται μια πιο «καυτή» έκδοση του νέου Astra-e. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοντέλο θα ισορροπεί ανάμεσα στον δυναμισμό και την άνεση, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα φορέσει την επιγραφή OPC ή GSi, ώστε να υπάρξει σύνδεσή του με κάποια από τις παλιές σπορ εκδόσεις του μοντέλου.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η Opel ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του VW ID.3 GTX που και αυτό θα κάνει ντεμπούτο το 2023 με ισχύ περίπου 300 PS.

[Πηγή: X-Tomi Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube