Έρχεται και 7θέσιο Renault Grand Austral

Έρχεται και 7θέσιο Renault Grand Austral

Η Renault εξελίσει ήδη το Grand Αustral, το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και 7θέσιο αδελφάκι του Austral που θα προστεθεί στην γκάμα της μέσα στο 2023.

Τον περασμένο Μάρτιο η γαλλική φίρμα παρουσίασε το Renault Austral, τον αντικαταστάτη του Kadjar που θα ριχτεί στη μάχη στη δύσκολη κατηγορία των C-SUV. Στη δύσκολη αποστολή του, το νέο μοντέλο δεν θα στηριχθεί σε μια μόνο έκδοση αμαξώματος. Μια ακόμα μεγαλύτερη σε διαστάσεις έκδοση με χώρο για επτά επιβάτες βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης και θα λανσαριστεί στην αγορά με το όνομα Grand Αustral. 

Το νέο 7θέσιο SUV θα υιοθετεί τη σχεδίαση του Austral τόσο στην καμπίνα όσο και εξωτερικά και θα προστεθεί στην γκάμα της Renault μέσα στο 2023, ερχόμενο αντιμέτωπο με τα Peugeot 5008 και Škoda Kodiaq.

Renault Grand Austral

Κάτω από το καπό δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το Austral, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα ήπια υβριδικών και πλήρως υβριδικών κινητήρων.

Θυμίζουμε ότι ντεμπούτο στο νέο Αustral, του οποίου το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει σύντομα, κάνει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα E-TECH Hybrid της Renault. Αποτελείται από ένα θερμικό τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ 1,2 lt, απόδοσης 130 PS που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 68 PS. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στα 203 PS, ενώ στην γκάμα θα υπάρχει και λιγότερο ισχυρή έκδοση του συστήματος με συνδυαστική ισχύ 162 PS.  

Renault Grand Austral

Επίσης, στο Austral εμφανίζεται για πρώτη φορά και ένας νέος 1,2 lt τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας απόδοσης 132 PS που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V και χειροκίνητο κιβώτιο. Τέλος, στην γκάμα του Austral θα βρίσκεται και ο γνωστός από το Nissan Qashqai 1,3 lt τούρμπο με 142 ή 162 PS που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 12V. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube