Έρχεται το ισχυρότερο Audi RS6 Avant

Έρχεται το ισχυρότερο Audi RS6 Avant

Η Audi ετοιμάζει την πιο ισχυρή έκδοση στην ιστορία του RS6 Avant και προετοιμάζει το έδαφος για τον σταδιακό εξηλεκτρισμό του θρυλικού μοντέλου της.

Audi RS6

H τέταρτη γενιά του Audi RS 6 Avant έκανε ντεμπούτο το 2019 παραμένοντας πιστή στην κληρονομιά του μοντέλου με τον 4λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα να αποδίδει 600 PS και 800 Nm ροπής. Ωστόσο, φαίνεται ότι για τον Γερμανό κατασκευαστή τα 600 PS δεν είναι αρκετά.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι όπως και η προηγούμενη γενιά του RS6 Avant έτσι και η σημερινή, θα αποκτήσει σύντομα μια πιο ισχυρή έκδοση που θα ακούει στο όνομα Performance. 

Φήμες θέλουν τo νέο Audi RS6 Avant Performance να χρησιμοποιεί μια πιο ισχυρή έκδοση του twin-turbo V8 με την ισχύ του να φτάνει τους 650 PS, ίδια τιμή με την Lamborghini Urus.

Audi RS6

To Ingolstadt όμως δείχνει να μη θέλει να περιοριστεί στην έκδοση Performance. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλιανού Wheels, η Audi ετοιμάζει μια ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το RS6 Avant, που θα κάνει ντεμπούτο λίγο πριν το μοντέλο προχωρήσει στην επόμενη γενιά του.

Όσο για την τελευταία, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς τα τέλη του 2025 και ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Audi, Stephan Reil, επιβεβαίωσε ότι θα κινείται από ένα plug-in hybrid σύστημα κίνησης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει αν αυτό θα χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα.

Αυτό που ανέφερε με σιγουριά είναι ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο Audi RS6 Avant που θα φιλοξενεί κάτω από το καπό του θερμικό μοτέρ, με την μεθεπόμενη γενιά του να είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube