Έρχεται ηλεκτρικό SUV από την McLaren

Έρχεται ηλεκτρικό SUV από την McLaren

H McLaren ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού SUV, υποκύπτοντας και αυτή στη νέα τάση της αγοράς που θέλει τα SUV και την ηλεκτροκίνηση να κυριαρχούν.

McLaren

Στο παρελθόν ο Βρετανός κατασκευαστής είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα του SUV και ότι μένοντας πιστός στη παράδοσή του, θα επικεντρωθεί στη κατασκευή σούπερκαρ. Ωστόσο, βλέποντας μάρκες όπως η Lamborghini, η Aston Martin και η Porsche να έχουν προσθέσει με μεγάλη εμπορική επιτυχία SUV στη γκάμα τους, η McLaren δεν θέλει πλέον να μείνει έξω από το παιχνίδι. Έτσι, η μάρκα από το Woking ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού SUV.

Θυμίζουμε ότι το 2021 η Porsche πούλησε συνολικά 300.000 Macan και Cayenne τη στιγμή που η 911 πούλησε μόλις 38.464 κομμάτια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε την ίδια χρονιά και η Lamborghini Urus η οποία σημείωσε διπλάσιες πωλήσεις από τη Huracán. Παράλληλα, η DBΧ, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της, αποτέλεσε τις μισές από τις συνολικές πωλήσεις της Aston Martin.

McLaren

Το νέο SUV της McLaren θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και δεν θα υπάρχουν εκδόσεις του με θερμικό κινητήρα. Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μετά το 2025. Το αντίπαλο δέος της Lotus Eletre θα κινείται από δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ και όπως είναι φυσικό θα είναι τετρακίνητο. 

Tέλος, παραμένει άγνωστο το όνομα που θα διαλέξει η McLaren για το ηλεκτρικό SUV της. Πρόσφατα, ο κατασκευαστής κατοχύρωσε τα ονόματα Solus, Aonic και Aeron και είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα από αυτά να χρησιμοποιείται για το πρώτο SUV της ΜcLaren.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube