Επίσημο: Νέα Aston Martin DBX707 [video]

Επίσημο: Νέα Aston Martin DBX707 [video]

H Aston Martin αποκάλυψε την DBX707, το νέο πιο ισχυρό πολυτελές SUV παραγωγής στον κόσμο με 707 PS.

Για όσους τα 550 PS της DBX δεν ακούγονται αρκετά, η Aston Martin παρουσίασε σήμερα την κορυφαία έκδοση του SUV της που ακούει στο όνομα DBX707.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 lt από τη συμβατική DBX, του οποίου η ισχύ πλέον έχει εκτοξευτεί στους 707 PS και στα 900 Nm ροπής. Η αύξηση της ιπποδύναμης επιτεύχθηκε με νέα τούρμπο, νέες ρυθμίσεις στην ECU και ένα νέο ενεργό σύστημα εξάτμισης.

Η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ολοκαίνουργιου αυτόματου σασμάν εννέα σχέσεων, το οποίο υπόσχεται αστραπιαίες αλλαγές. Το γρανάζωμα της τελευταίας σχέσης μετάδοσης έχει κοντύνει για καλύτερη επιτάχυνση. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις καλύτερες αλλαγές κατεύθυνσης.

Aston Martin DBX707

Το πλαίσιο έχει ενισχυθεί με σκοπό τη βελτίωση της ακαμψίας, ενώ η ανασχεδιασμένη αερανάρτηση δουλεύει σε συνεργασία με το electronic Active Roll Control (eARC) προσφέροντας μειωμένη κλίση στις στροφές.

Το έργο της ακινητοποίησης έχουν αναλάβει κεραμικά φρένα 420 mm εμπρός και 390 mm με 6πίστονες δαγκάνες. Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα πέρα από τους στάνταρ τροχούς 22" να επιλέξουν ακόμη μεγαλύτερους με διάμετρο 23".

Παρά τα 2.245 kg του, το SUV από το Gaydon επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,3" και η τελική ταχύτητα του αγγίζει τα 310 km/h.

Aston Martin DBX707

Εξωτερικά, έχει δεχτεί αρκετές πινελιές που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Εμπρός, η γρίλια έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, οι εισαγωγές αέρα έχουν πληθύνει, ενώ τα φώτα ημέρας έχουν ανασχεδιαστεί. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο μεγάλος διαχύτης, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και η μικρή αεροτομή στην οροφή.

Όπως μας έχει συνηθίσει ο Βρετανός κατασκευαστής, το SUV διατηρεί το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας στην καμπίνα με άφθονο μαύρο χρώμιο, δέρμα και μοναδικές στιλιστικές λεπτομέρειες για την DBX707.

Η παραγωγή του απόλυτου SUV της Aston Martin θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του έτους με τα πρώτα κομμάτια να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους την Άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube