Έρχεται η υβριδική και 5θυρη έκδοση του Suzuki Jimny

Έρχεται η υβριδική και 5θυρη έκδοση του Suzuki Jimny

Όλα δείχνουν ότι το Suzuki Jimny θα αποκτήσει σύντομα την πολυαναμενόμενη 5θυρη έκδοση που θα ακούει στο όνομα Long και ένα υβριδικό σύστημα που θα του επιτρέψει να κυκλοφορήσει και πάλι ως επιβατικό.

​​Suzuki Jimny

Πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν τον ερχομό ενός Suzuki Jimny με πέντε πόρτες αλλά και με έναν φιλικότερο προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία κινητήρα. Όλα δείχνουν ότι σύντομα και οι δυο επιθυμίες θα γίνουν πραγματικότητα.

Ένα Suzuki Jimny με πέντε πόρτες, κρυμμένο κάτω από έντονο καμουφλάζ, εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκούς δρόμους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη έκδοση θα ονομάζεται Long. Θα διατηρεί το πλαίσιο τύπου σκάλας, όμως θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά περίπου 300 mm -από τα 2.030 mm της 3πορτης έκδοσης.

Θα έχει αυξημένο μήκος που θα φτάνει τα 3.850 mm και θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και το πορτμπαγκάζ, διευρύνοντας το απευθυνόμενο κοινό του σκληροτράχηλου 4x4. Oι υπόλοιπες διαστάσεις του θα είναι ίδιες με το 3θυρο μοντέλο. 

​​Suzuki Jimny

Με σκοπό να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων της Ευρώπης και να μπορέσει να κυκλοφορήσει και πάλι στις αγορές της ως επιβατικό, κάτω από το καπό του 5θυρου Jimny θα βρίσκεται το υβριδικό σύστημα Strong Hybrid που συναντάμε στο Vitara και θα προστεθεί σύντομα και στις επιλογές του S-Cross.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1,5 λίτρων απόδοσης 102 PS και 138 Nm ροπής του Jimny και έναν ηλεκτροκινητήρα που του προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 116 PS. 

Όσον αφορά την ημερομηνία άφιξής του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το 5θυρο Suzuki Jimny θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2022 με την διάθεσή του στις αγορές να ξεκινάει αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube