Έρχεται η ώρα της ανανέωσης για το Tesla Model Y

Έρχεται η ώρα της ανανέωσης για το Tesla Model Y

To Tesla Model Υ, το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό και ένα από τα εν συνόλω δημοφιλέστερα μοντέλα του πλανήτη είναι έτοιμο να ανανεωθεί για να παραμείνει στην κορυφή.

Tesla Model Y

Πριν από λίγους μήνες η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το ανανεωμένο Model 3, με την προσθήκη της ονομασίας Highland. Πλέον, ετοιμάζεται να φρεσκάρει τη νέα γενιά του Tesla Model Y που χαρακτηρίζει ως «Juniper», σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Μπορεί στο Model 3 οι σχεδιαστικές αλλαγές να μην ήταν τόσο ευδιάκριτες, εντούτοις όμως, στο Tesla Model Y αναμένεται να ακολουθηθεί μία διαφορετική συνταγή, όπως αποκαλύπτουν πηγές κοντά στην εταιρεία.

Το Tesla Model Y, το δημοφιλέστερο ηλετκρικό αυτοκίνητο του πλανήτη είναι έτοιμο να δεχτεί ένα φρεσκάρισμα που θα το βοηθήσει να παραμείνει στην κορυφή

Tesla Model Y

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε άλλωστε το γεγονός ότι το αμερικανικό SUV έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως, ρίχνοντας από τον θρόνο της την Toyota Corolla, παρά το γεγονός ότι η τιμή του Model Y ήταν η διπλάσια από εκείνη του ιαπωνικού μοντέλου.

Η ίδια επιτυχία σημειώθηκε και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, όπου το Model Y είναι το δεύτερο πιο εμπορικό αυτοκίνητο (στο πρώτο εννιάμηνο), πίσω μόνο από το «τέρας» που ακούει στο όνομα Ford F-150.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική σχεδίαση, δεν γνωρίζουμε ακόμη με ακρίβεια πολλές λεπτομέρειες. Βάσει όμως των δημοσιευμάτων από τα αμερικανικά μέσα μπορούμε να πούμε πως το επερχόμενο Model Y θα έχει αλλαγμένη σχεδίαση τόσο όσον αφορά το ρύγχους όσο και την ουρά, μαζί με πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, διαφορετικές νευρώσεις του αμαξώματος, ανασχεδιασμένες ζάντες, ενώ πλουσιότερη αναμένεται να είναι και η χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου.

 

 

Μηχανολογικά τώρα, οι μηχανικοί της εταιρείας  έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στη γεωμετρία και στους συνδέσμους της ανάρτησης και στις βάσεις του πίσω υποπλαισίου. Επίσης, έχουν βελτιώσει την ηxομόνωση και την απορρόφηση των κραδασμών και έχουν ανασχεδιάσει την καμπίνα επιβατών βελτιώνοντας περαιτέρω την ποιότητα των υλικών και της κατασκευής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube