Έρχεται η νέα πολυτελής μπερλίνα της DS [video]

Έρχεται η νέα πολυτελής μπερλίνα της DS [video]

Πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου για το νέο premium μοντέλο της γαλλικής φίρμας.

Η DS Automobiles δημοσίευσε το πρώτο teaser του νέου μοντέλου της που θα κάνει πρεμιέρα κάτω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Όπως βλέπουμε από το video, η νέα DS θα έχει σιλουέτα τριών όγκων, και είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στην αρχιτεκτονική EMP2 του Peugeot 508.

Σχετικά με το όνομά της, η τελευταία πληροφορία μας είναι ότι θα λέγεται DS 9 και όχι DS 8, όπως ονομάζεται στην Κίνα. Όμως η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής φίρμας θα έχει καταληκτική ονομασία «E-Tense», κάτι που σημαίνει πως θα είναι Plug-in Hybrid. Πιθανότατα, θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και τον 1.6 turbo που θα αποδίδουν συνδυαστικά 300 PS, όπως και στη συγγενική DS 7 Crossback E-Tense, με μια μπαταρία 13,2 kWh να δίνει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 50 km.

Η νέα DS θα παραταχθεί στην αγορά απέναντι σε premium προτάσεις των Audi, BMW και Mercedes-Benz. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας αναμένεται να έχει υψηλά στάνταρ ποιότητας και σχεδιασμού στην καμπίνα, περίτεχνα LED στα φωτιστικά σώματα και niche χαρακτήρα.

Περισσότερα θα μάθουμε σε λίγες μέρες, με την επίσημη ανακοίνωση της DS Automobiles .

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube