Έρχεται η Ferrari 812 GTO [video]

Έρχεται η Ferrari 812 GTO [video]

Η κορυφαία έκδοση της Ferrari 812 Superfast θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020.

Η Ferrari 812 Superfast μπορεί όπως αναφέρει και το όνομά της να είναι υπερβολικά γρήγορη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι μηχανικοί του Maranello δεν ετοιμάζουν και μια ακόμα γρηγορότερη έκδοση με πιο εκρηκτικό χαρακτήρα, η οποία πιθανότατα θα φέρει το πρόθεμα GTO (Gran Turismo Omologato), VS (Version Speciale) ή tdf (Tour de France).

Ένα πρωτότυπο εξέλιξης της κορυφαίας 812 πιάστηκε από την κάμερα να κάνει δοκιμές στην πίστα Fiorano αλλά και στους δρόμους γύρω από το Maranello. Το μαύρο όχημα φορά διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα με μεγαλύτερο διαχύτη και πλευρικές προεκτάσεις, ενώ όπως παρατήρησαν οι "κατάσκοποι" είχε και διαφορετικό ήχο από την "απλή" 812 Superfast. Ο διάδοχος της F12 tdf αναμένεται να φορά νέο αεροδυναμικό πακέτο με αισθητικές επεμβάσεις στους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ, την αεροτομή και τους τροχούς με στόχο την αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται μια ισχυρότερη έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα 6,5 λίτρων με απόδοση κοντά στους 850 PS. Παράλληλα, θα έχουμε χαμηλότερο βάρος και πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης για καλύτερους χρόνους στην πίστα.

Η 812 Superfast πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, με την ανοιχτή έκδοση 812 GTS να ακολουθεί το 2019 και την πρεμιέρα της επερχόμενης 812 GTO να αναμένεται μέσα στο 2020, μαζί με την SF90 Stradale Spider. Μέχρι τότε, δείτε και ακούστε το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στην ιταλική πίστα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube