Έρχεται το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo

Έρχεται το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo

Η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Volvo είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου 2020.

Η Volvo ανακοίνωσε πως στις 2 Μαρτίου 2020 θα κάνει πρεμιέρα το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της, το οποίο θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική CMA με το XC40 Recharge.

Ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo, δήλωσε πως θα έχει πιο αεροδυναμικό αμάξωμα από το XC40 Recharge. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σχεδίασή του χωρίς να αποκαλύπτει την κατηγορία αμαξώματος στην οποία θα ανήκει.

Η απάντηση για το είδος αμαξώματος ίσως κρύβεται στα δύο πρωτότυπα 40.1 και 40.2 (εικόνα) που είδαμε το 2016 - το πρώτο εξελίχθηκε στο XC40 ενώ το δεύτερο crossover sedan ίσως ήταν πρόγευση για το μοντέλο που θα δουμε τον Μάρτιο. Να θυμίσουμε πως η σουηδική φίρμα εξελίσσει και ένα μικρότερο ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το νέο Volvo δεν θα είναι ο διάδοχος του V40 (premium C-Segment) καθώς η σουηδική φίρμα θέλει να ανέβει επίπεδο από πλευράς τιμής. Όπως δήλωσε ο Samuelsson: «Για να είναι η Volvo κερδοφόρα, πρέπει να επικεντρωθούμε σε πιο premium κατηγορίες με υψηλότερες τιμές».

Στόχος της Volvo είναι να παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2025, οπότε και θέλει το 50% των πωλήσεών της να αφορούν ηλεκτρικά. Σύμφωνα με δηλώσεις του Håkan Samuelsson, η Volvo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube