Volvo: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

Ο εξηλεκτρισμός της Volvo προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Håkan Samuelsson, CEO της Volvo, η εταιρεία θα έχει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα της μέχρι το 2030. 

Ο εξηλεκτρισμός της Volvo έχει αρχίσει με γοργούς ρυθμούς, με τα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα να αφορούν περίπου το 20% των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020. Επόμενος στόχος της σουηδικής φίρμας που ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely είναι το 50% των πωλήσεων να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, και στη συνέχεια ολόκληρη η γκάμα της να είναι ηλεκτρική από το 2030.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volvo: Στοπ στην εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Ο Håkan Samuelsson πιστεύει πως αυτό που θα σπρώξει το κοινό προς την ηλεκτροκίνηση είναι οι αυστηρές προθεσμίες για το τέλος των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου και όχι τα οικονομικά κίνητρα. «Ο δρόμος για να προχωρήσουμε θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για το πότε πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όταν αντιληφθείς πως οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες δεν ανήκουν στο μέλλον, είναι πιο εύκολο το να προχωρήσεις γρήγορα στη νέα πραγματικότητα.»

Ο Samuelsson έχει δηλώσει πως θα ήθελε η Volvo να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική φίρμα προτού κάτι τέτοιο γίνει υποχρεωτικό από τους νόμους των κυβερνήσεων. Το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας που θα χρησιμοποιεί θερμικό μοτέρ θα είναι η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας Volvo XC90.

[Πηγή: Automotive News μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube