Volvo: Ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό premium SUV

Volvo: Ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό premium SUV

Το Volvo XC20 θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική SEA της Geely.

Η Volvo ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της με ένα νέο, μικρότερο και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που πιθανότατα θα ονομάζεται XC20.

Η είδηση έρχεται μετά από την παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας Sustainable Experience Architecture (SEA) σε πρωτότυπο της Lynk & Co στην έκθεση του Πεκίνου. Να θυμίσουμε πως η Volvo, όπως και η Lynk & Co ανήκουν στην κινεζική Geely, οπότε θα και οι δύο θα έχουν πρόσβαση στη νέα αρχιτεκτονική για μοντέλα παραγωγής τους.

Ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, δήλωσε: «Θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα πλατφόρμα σε ένα μικρότερο αυτοκίνητο, όπου πιστεύω πως έιναι πολύ πρακτικό και έξυπνο για εμάς να την μοιραστούμε, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο οικνονομική αρχιτεκτονική για μικρότερο μοντέλο που να είναι πολύ ανταγωνιστικό. Είναι δύσκολο να πιέσεις την αρχιτεκτονική CMA που φιλοξενεί συνδυασμό ηλεκτρικών και θερμικών συστημάτων κίνησης προς τα κάτω από πλευράς κόστους. Οπότε αν θέλεις ένα μοντέλο που θα είναι μικρότερο από το XC40, τότε η SEA είναι η κατάλληλη. Θα την χρησιμοποιήσουμε για αυτό.»

«Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα πολύ premium Volvo πάνω στην SEA. Θα το κάνουμε μαζί με την Geely, οπότε είναι πολύ φυσικό. Συνεργαζόμαστε σε αυτό τον τομέα. Εξελίξαμε την CMA στο Gothenberg, παρόλο που η επένδυση ήταν κοινή. Όπως η SEA εξελίχθηκε στην Κίνα, και με προμηθευτές από Κίνα έρχονται και τα χαμηλά κόστη. Όμως με ένα περιτύλιγμα Volvo.»

Ο Samuelsson αποκάλυψε επίσης πως το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα είναι μικρότερο από τη σειρά 40, θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV: «Θα πρέπει να είναι premium μοντέλο, και τα SUV είναι πολύ δημοφιλή, όμως θα πρέπει να είναι και αμιγώς ηλεκτρικό. Πιστεύω πως τα SUV του μέλλοντος δεν θα είναι ακριβώς όπως τα σημερινά SUV. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι δυνατότητες εκτός δρόμου πιθανό να μην είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή.».

Στόχος της Volvo είναι το 50% των συνολικών τις  πωλήσεων να προέρχονατι από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025. Αντίστοιχα, ηλεκτρικό θα είναι και το νέο μοντέλο της σειράς 40 που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

[Πηγή: Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube