Έρχεται το ανανεωμένο VW Arteon και σε έκδοση Shooting Brake

Έρχεται το ανανεωμένο VW Arteon και σε έκδοση Shooting Brake

Το πρώτο teaser του Arteon από την Volkswagen.

Η Volkswagen δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα και πληροφορίες για το ανανεωμένο Arteon και το νέο Arteon Shooting Brake τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου.

Όπως μας αποκαλύπτουν τα σκίτσα, το Arteon θα αποκτήσει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με νέες εισαγωγές αέρα που του χαρίζουν πιο δυναμική εμφάνιση. Η υπογραφή LED στα φώτα συνεχίζεται πλέον και μέσα στη μεγάλη γρίλια, κάτω από το νέο έμβλημα της Volkswagen. Κατά τα άλλα, η σιλουέτα του μοντέλου είναι απαράλλαχτη, ενώ πιθανότατα θα έχουμε νέα σχέδια τροχών και πλουσιότερη παλέτα αποχρώσεων.

Η μεγάλη είδηση είναι η προσθήκη της έκδοσης Shooting Brake στη γκάμα του Arteon, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα πιο σπορ station wagon. Να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο είχαμε δει για πρώτη φορά φωτογραφίες του Arteon Shooting Brake που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, και πιο συγκεκριμένα μιας crossover εκδοχής του. Στο σκίτσο με το μπλε αυτοκίνητο βλέπουμε μια σπορ εκδοχή του Arteon Shooting Brake η οποία φέρει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και το έμβλημα R στη γρίλια.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού του Volkswagen Group, Klaus Bischoff, δήλωσε: «Με το Arteon Shooting Brake έχουμε δημιουργήσει μια ισορροπία ανάμεσα στην ταχύτητα, τη δύναμη και τον χώρο».

VW Arteon

Εκτός από το αισθητικό φρεσκάρισμα εξωτερικά, το ανανεωμένο Arteon θα φέρει και ανασχεδιασμένο ταμπλό. Εκεί θα πρωταγωνιστεί το τελευταίο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης MIB3 (modular infotainment matrix) της Volkswagen, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας.

Σημαντική αναβάθμιση θα έχουμε στο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας. Το προαιρετικό σύστημα "Travel Assist" θα προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης σε ταχύτητες έως 210 km/h (πάντα υπό την επίβλεψη του οδηγού).

Τέλος, ελαφρώς βελτιωμένοι θα είναι και οι κινητήρες, πιθανότατα με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube