Έρχεται Peugeot 208 Cabrio με υφασμάτινη οροφή

Έρχεται Peugeot 208 Cabrio με υφασμάτινη οροφή

Η ανοιχτή έκδοση του 208 που αναμένεται το 2015 δεν θα έχει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή όπως το 207 CC.

Το βάρος μιας σκληρής αναδιπλούμενης οροφής δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Peugeot 208, η ανοιχτή έκδοση του οποίου φαίνεται ότι θα έχει τελικά μαλακή, υφασμάτινη οροφή.

Το Peugeot 208 είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το 207 που αντικατέστησε, οπότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την ανοιχτή έκδοσή του. Όμως μια σκληρή οροφή χρειάζεται περισσότερο χώρο για την αποθήκευσή της ενώ ζυγίζει και περισσότερο από μια υφασμάτινη.

Έτσι δεν πρόκειται να δούμε κάποιο Peugeot 208 CC αλλά μια έκδοση με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή. Σε αντίθεση με το Citroën DS3 Cabrio το ανοιχτό 208 θα διατηρεί μόνο τις εμπρός κολόνες του κλειστού μοντέλου, όπως τα συμβατικά cabrio.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Caradisiac το ανοιχτό Peugeot 208 θα προσφέρεται με όλους τους κινητήρες της γκάμας, από τον ατμοσφαιρικό 1.2 VTi των 82 PS μέχρι τον 1.600άρη turbo του 208 GTi με τα 200 PS. Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στο Frankfurt Motor Show του 2015.

Σημείωση: η παραπάνω φωτογραφία είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας και δεν απεικονίζει την τελική μορφή του Peugeot 208 Cabrio παραγωγής.

[Πηγές: Auto Evolution, Caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube