Το επόμενο Nissan Z θα έχει ρετρό εμφάνιση

Το επόμενο Nissan Z θα έχει ρετρό εμφάνιση

Σχεδιαστικές αναφορές στα 240Ζ και 300ZX για τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του 370Z.

Η νέα γενιά της σειράς Z που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, θα έχει ρετρό σχεδιασμό που θα παραπέμπει στους προγόνους της σύμφωνα με πηγές του Autoblog.com.

Η μάσκα του σπορ μοντέλου θα είναι εμπνευσμένη από το 240Z (1969-1978) με μακρόστενη γρίλια και φωτιστικά σώματα οβάλ σχήματος. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα θα θυμίζουν αυτά του 300ZX Z32 (1989-2000) με σύγχρονη τεχνολογία LED. Σημαντικά αναβαθμισμένη θα είναι και η καμπίνα με νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας - έναν τομέα στον οποίον πάσχει το σημερινό 370Z λόγω ηλικίας.

Κάτω από το καπό μάλλον θα δούμε τον twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων που φορούν ήδη τα μοντέλα της Infiniti, ο οποίος θα στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, ή ένος χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Στο μέλλον θα ακολουθήσει και μια έκδοση Nismo με απόδοση κοντά στους 500 PS. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο εξηλεκτρισμού του σπορτσκαρ όπως είχαμε γράψει πριν από μερικούς μήνες, με πιο πιθανή τη λύση ενός υβριδικού συστήματος κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο εξηλεκτρισμού των 370Z και GT-R

Nissan

Η σημερινή γενιά του 370Z παρουσιάστηκε το 2008 και παρόλο που έκτοτε έχει δεχθεί αναβαθμίσεις έχει αρχίσει να δείχνει πολύ έντονα την ηλικία της απέναντι στον ανταγωνισμό. Να θυμίσουμε πως οι πιο πρόσφατες επετειακές εκδόσεις των 370Z και GT-R παρουσιάστηκαν το 2019 στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Η πρεμιέρα του νέου Z car τοποθετείται προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022 - στα πλαίσια της παρουσίασης 12 νέων μοντέλων της Nissan μέσα στους επόμενους 20 μήνες.

Πηγή: Autoblog

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube