Nissan: Επετειακές εκδόσεις των 370Z και GT-R

Nissan: Επετειακές εκδόσεις των 370Z και GT-R

Για τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του 240Z και του πρώτου Skyline GT-R.

Η Nissan παρουσίασε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης δύο ειδικές εκδόσεις των σπορ μοντέλων της γκάμας της - το 370Z 50th Anniversary Edition και το GT-R 50th Anniversary Edition τα οποία τιμούν την επέτειο 50 ετών από το ξεκίνημα των σειρών Z και GT-R αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως και τα δύο μοντέλα πάνω στα οποία βασίστηκαν οι επετειακές εκδόσεις, βρίσκονται στην αγορά πάνω από μια δεκαετία, αφού το 370Z παρουσιάστηκε το 2008 ενώ το GT-R παρουσιάστηκε το 2007 παρόλο που έκτοτε έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις με σημαντικότερη αυτή του 2016.

Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

Ξεκινάμε με το Nissan 370Z 50th Anniversary Edition το οποίο παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη 50 χρόνια μετά από την πρεμιέρα του Datsun 240Z, με ξεχωριστή εμφάνιση που τονίζει το επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης.

Το μοντέλο βασίζεται στο 370Z Sport και θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικές "φορεσιές" εμπνευσμένες από το αγωνιστικό BRE . Η πρώτη συνδυάζει κόκκινα γραφικά με λευκό αμάξωμα και η δεύτερη γκρι γραφικά με ασημί αμάξωμα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες RAYS 19" με κόκκινο δαχτυλίδι που φορούν ελαστικά Bridgestone Potenza S007 και τα εμβλήματα 50th Anniversary στα φτερά και το πίσω μέρος. Στο εσωτερικό το σπορ τιμόνι από Alcantara, τα καθίσματα με επενδύσεις από δέρμα και suede και η κεντρική κονσόλα έχουν επίσης αναφορές στην 50η επέτειο της σειράς Z. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης ένα ηχοσύστημα της Bose με 8 ηχεία και λειτουργία active sound cancellation.

Nissan 370Z Anniversary Edition

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας V6 3,7 λίτρων της Nissan που αποδίδει 332 PS και 366 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με κοντή κλιμάκωση και λειτουργία SynchroRev Match, ή με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Όλα τα 370Z φορούν ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και εξαρτήματα αλουμινίου, ενώ στον πίσω άξονα βρίσκουμε ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με πιο σφιχτή ρύθμιση. Τέλος, το σύστημα πέδησης αποτελείται από τέσσερις αεριζόμενους δίσκους με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες δαγκάνες πίσω.

Nissan GT-R 50th Anniversary

Συνεχίζουμε με το Nissan GT-R 50th Anniversary Edition που γιορτάζει μισό αιώνα από GT-R μοντέλα. Η ειδική έκδοση συνδυάζει λευκά γραφικά με την απόχρωση Bayside Blue με τέσσερις στρώσεις, η οποία είχε να χρησιμοποιηθεί σε GT-R από τη γενιά R34. Επίσης, βρίσκουμε έμβλημα και επιγραφή 50th Anniversary στο πίσω μέρος αλλά και στις μαύρες ζάντες που φέρουν μπλε λεπτομέρειες 

Στο εσωτερικό που προέρχεται από το ανανεωμένο GT-R MY2017, βρίσκουμε επενδύσεις σε διάφορους τόνους του γκρι, οροφή από Alcantara, Nappa leather στα καθίσματα και ειδικά εμβλήματα σε τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων.

Nissan GT-R 50th Anniverssary Edition

 

Όπως όλη η γκάμα του GT-R, έτσι και η επετειακή έκδοση εξοπλίζεται με τον twin-turbo κινητήρα V6 3,8 λίτρων που αποδίδει 565 PS. Σύμφωνα με τη Nissan τα νέα turbo βελτιώνουν την απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και βελτιώνουν κατά 5% την αποδοτικότητα.

Αναβαθμισμένο είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων που προσφέρει ταχύτερες αλλαγές όπως και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης από τιτάνιο. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση συνδυάζει πιο αποτελεσματικά κράτημα με άνεση, το τιμόνι είναι πιο γραμμικό και τα φρένα έχουν καλύτερη απόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανανεωμένο GT-R Nismo

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube