Επιστρέφει η Porsche 928;

Επιστρέφει η Porsche 928;

Ένας Γερμανός συνάδελφός μας ανακοινώνει την επιστροφή ενός αυτοκινήτου που δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε μέρος της ιστορίας της Porsche.

Πρόκειται για την 928 που θα κάνει, σύμφωνα με το συνάδελφο, την επανεμφάνισή της στους καταλόγους της εταιρείας σε ένα σχετικά σύντομο μέλλον, με γονίδια Panamera και σιλουέτα κουπέ GT.

Με παραμονή στην παραγωγή σχεδόν 20 χρόνια, από το 1978 έως το 1995, η 928 ήταν μια ειδική περίπτωση στην Porsche. Πολύ νωρίτερα, στη δεκαετία του ’70, είχε ξεσπάσει πόλεμος στο Zuffenhausen. Από τη μια μεριά βρισκόταν η παλιά φρουρά που υποστήριζε την προσήλωση στην 911. Από την άλλη, ο καθηγητής Ernst Fuhrmann και πρόεδρος της Porsche που είχε αποφασίσει να χώσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την 911, προς χάριν πιο σύγχρονων μπροστομήχανων μοντέλων. Η μεγάλη εμπορική επιτυχία της 924 τον γέμιζε αυτοπεποίθηση στην απόφασή του αυτή. Το σχέδιο περιελάμβανε την κορυφαία 928 με V8 στην κορυφή της γκάμας και ολοκληρωνόταν με την 944 στη μέση.

Με βάση αυτό το πλάνο, λίγα χρόνια αργότερα, η 928 γεννήθηκε ανατρέποντας όλες τις συνήθειες φανατικών της Porsche (βλ. 911): Κινητήρας εμπρός με οκτώ κυλίνδρους, κιβώτιο ξέχωρα από το μοτέρ και διαμόρφωση και επί της ουσίας 2+2.

Porsche 928

Η 928 είχε, ωστόσο, υπέστη μεγάλο πλήγμα στη φήμη της στο περιβάλλον των αυτοκινήτων κύρους: Αξιοπιστία ηλεκτρονικών, σχεδιασμός… Παρόλα αυτά, η 928 θα μπορούσε, σύμφωνα με την Autobild, να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Υπό τη μορφή ενός GT που θα ενσωμάτωνε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και της φιλοσοφίας της Panamera. Σε πιο κόμπακτ περιτύλιγμα, προφανώς. 

Και για να μην συγχέεται με το ορίτζιναλ μοντέλο, η Porsche θα μπορούσε επίσης να αλλάξει το όνομα του αυτοκινήτου, υιοθετώντας το «929». Προφανώς, η Autobild, που έχει τη συνήθεια να κάνει μερικές φορές κουλές προβλέψεις, μας οδηγεί στο να απέχουμε από οποιαδήποτε σπέκουλα σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το μοντέλο αυτό δεν υφίσταται σήμερα στην γκάμα της Porsche, με τον τρόπο που το κάνει για παράδειγμα η Continental GT στην Bentley. Οπότε, η επιστροφή μιας «928» θα μπορούσε δυνητικά να κλείσει μια τρύπα στην γκάμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube