Επίσημο, vέα BMW X1 [video]

Επίσημο, vέα BMW X1 [video]

H βαυαρική εταιρεία παρουσίασε την τρίτη γενιά της BMW X1 με νέα εμφάνιση και περισσότερους χώρους. Θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid.

O Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε σήμερα την τρίτη γενιά του μικρότερου μέλους της οικογένειας Χ. H νέα BMW X1 θα λανσαριστεί στις αγορές τον Οκτώβριο και θα είναι διαθέσιμη αρχικά με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ. Η ισχύς τους θα περνά στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Steptronic.

Λίγο αργότερα, θα ακολουθήσουν η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου iX1, δύο plug-in σύνολα και δύο κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Η νέα X1 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Regensburg της Γερμανίας.

Στον τομέα της οδήγησης οι Γερμανοί υπόσχονται ότι η BMW X1 πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της άνεσης και σπορτίβ συμπεριφοράς.

Στο λανσάρισμα της, η νέα X1 θα διατίθεται στην δίλιτρη 4κύλινδρη έκδοση xDrive23i, απόδοσης 218 PS και την προσθιοκίνητη έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.5 lt τούρμπο sDrive18i απόδοσης 136 PS. Επίσης θα είναι διαθέσιμη με τους δίλιτρους ντίζελ xDrive23d και sDrive18d, με ισχύ 211 PS και 150 PS αντίστοιχα.

Σχεδιαστικά, η νέα BMW X1 υιοθετεί την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική «kidney grille» μάσκα που έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος οι προβολείς είναι πιο λεπτοί, ακολουθώντας και αυτοί με τη σειρά τους την σχεδίαση των τελευταίων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή. Στον στάνταρ εξοπλισμό, η X1 πατάει στην άσφαλτο με τροχούς 17", ωστόσο, οι αγοραστές μπορούν να αναβαθμίσουν σε μεγαλύτερους 18", 19" και 20".

BMW X1

Στο εσωτερικό συναντάμε όλα τα τελευταία τεχνολογικά καλούδια της BMW. Στο ταμπλό δεσπόζει το BMW Curved Display, μια κυρτή οθόνη η οποία αποτελείται από την οθόνη αφής του συστήματος infotainment διαγωνίου 10,7" και την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25".  Όπως και στην νέα 2 Series Active Tourer, το κλασικό περιστροφικό χειριστήριο του iDrive απουσιάζει από την «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα όπως και ο κλασικός λεβιές ταχυτήτων, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από έναν «shift-by-wire» διακόπτη. 

Σε επίπεδο χώρων, οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας τονίζουν ότι έχουν βελτιωθεί περαιτέρω συγκριτικά με το τωρινό μοντέλο, ενώ μεγαλύτερη είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που ξεκινά από τα 540 lt και μπορεί να αυξηθεί έως τα 1.600 lt με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων. Τα τελευταία, μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 40/20/40.

BMW X1

Επιπλέον η νέα BMW X1 περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό της, δερμάτινο τιμόνι Sport, διζωνικό κλιματισμό, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και αυτόματους προβολείς, σύστημα πλοήγησης, τέσσερις θύρες USB-C και όλα τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Επίσης, στάνταρ είναι το Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος, το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, και το Parking Assistant που περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα Reversing Assistant.

Τέλος, στον τομέα της οδήγησης η BMW υπόσχεται ότι η X1 πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της άνεσης και σπορτίβ συμπεριφοράς. Σε αυτό έχουν συντελέσει το μειωμένο βάρος, η αυξημένη ακαμψία και το μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με τον προκάτοχο του, αλλά και οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube