Επίσημο, νέα BMW iX1 [video]

Επίσημο, νέα BMW iX1 [video]

Οι Βαυαροί παρουσίασαν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας X1. Ονομάζεται BMW iX1 αποδίδει 313 PS και έχει πάνω από 400 km αυτονομίας.

Μαζί με την τρίτη γενιά της X1, η γερμανική φίρμα παρουσίασε και την BMW iX1. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου SUV της. Σε επίπεδο εμφάνισης, η BMW iX1 ξεχωρίζει από τη νέα Χ1 από τις μπλε λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στο σήμα της μάρκας.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, προσφέροντας του τετρακίνηση. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 313 PS και 494 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα η iX1 xDrive30 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,7". 

​​​​BMW iX1

Η iX1 υιοθετεί την πέμπτη γενιά του συστήματος eDrive συμπεριλαμβανομένου των τεχνολογιών και του λογισμικού φόρτισης που διαθέτει και η ηλεκτρική ναυαρχίδα, η i7. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και προσφέρει στην iX1 αυτονομία μεταξύ 413-438 km.

Η νέα BMW iX1 θα κάνει ντεμπούτο λίγο μετά τη νέα X1, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube