Επίσημο: Pagani Huayra Tricolore [video]

Επίσημο: Pagani Huayra Tricolore [video]

Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Huayra εμπνευσμένη από την Frecce Tricolori.

Με αφορμή τα 60 χρόνια των Frecce Tricolori, της ιταλικής ομάδας αεροβατικής, η Pagani παρουσίασε την Huayra Tricolore. Η νέα έκδοση του υπεραυτοκινήτου θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 3 μονάδων με τιμή από €5.500.000 προ φόρων! Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Pagani τιμά την πιο διάσημη ομάδα αεροβατικής στον κόσμο, καθώς το 2010 είχε κυκλοφορήσει το Zonda Tricolore που και πάλι είχε παραχθεί σε 3 αντίτυπα.

Ο σχεδιασμός της Pagani Huayra Tricolore είναι εμπνευσμένος από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Aermacchi MB-339A P.A.N. Σύμφωνα με την Pagani, πολλά στοιχεία προέρχονται από την αεροναυπηγική, από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τις μεθόδους παραγωγής.

Pagani

Από την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η μπλε απόχρωση του ανθρακονημάτινου αμαξώματος που συνδυάζεται με τα χρώματα της ιτταλικής σημαίας στο προφίλ, και τις λεπτομέρειες από ανοδιωμένο μπλε αλουμίνιο στα πλαίσια που περιβάλλουν τα φωτιστικά σώματα και τις εισαγωγές αέρα. Οι αεροδυναμικές επεμβάσεις αφορούν τις πλευρικές εσοχές και το μεγαλύτερο σπλίτερ στον εμπρός προφυλακτήρα, τη νέα εισαγωγή αέρα οροφής, τον βελτιωμένο διαχύτη και τη νέα σταθερή αεροτομή. 

Κάθε ένα από τα τρία οχήματα έχει ειδική αρίθμιση που συμβολίζει τους τρεις πρωταγωνιστές κάθε σχηματισμού. Το 0 συμβολίζει τον Commander που οδηγεί τα αεροσκάφη κατά την απογεύωση, το 1 αφορά τον Head of Formation που αναλαμβάνει την ηγεσία κατά τη διάρκεια των αεροβατικών, ενώ το 10 είναι ο Soloist που ξεχωρίζει από τους σχηματισμούς για να κάνει εντυπωσιακά κόλπα.

Pagani

Στο εσωτερικό, τα αλουμινένια στοιχεία είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική και έχει ανοδιωθεί σε μπλε απόχρωση. Ο λεβιές ταχυτήτων προέρχεται από ένα μπλοκ αλουμινίου και carbon με γυάλισμα στο χέρι, τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από σύνθετο υλικό και τα καθίσματα έχουν διχρωμία με λευκό και μπλε δέρμα.

Τέλος, στην κεντρική κονσόλα βρίσκουμε ένα ανεμόμετρο που ενημερώνει τους επιβάτες για την ταχύτητα του αέρα στο ρύγχος του υπεραυτοκινήτου.

Pagani

Το monocoque σασί είναι κατασκευασμένο από τα υλικά Carbo-Titanium HP62 G2 και Carbo-Triax HP62 ως καινοτομία της Pagani, με σωληνωτά υποπλαίσια από ατσάλι εμπρός και πίσω, ενώ η ανάρτηση είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι 1.270 kg.

Ο twin-turbo V12 6,0 λίτρων της AMG αποδίδει 840 PS στις 5.900 rpm και 1.100 Nm μεταξύ 2.000-5.600 rpm, ισοφαρίζοντας την Huayra Imola ως το ισχυρότερο Pagani όλων των εποχών. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Xtrac 7 σχέσεων και με τη βοήθεια ηλεκτρομηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τα φρένα είναι της Brembo (carbon-κεραμικοί δίσκοι 398 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 380 mm με τετραπίστονες δαγκάνες πίσω), οι τροχοί της APP (20" εμπρός και 21" πίσω) και τα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R (265/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω). 

H Pagani δεν αναφέρει κάτι για τη διαθεσιμότητα της Huayra Tricolore όμως εικάζουμε πως και τα τρία παραδείγματα έχουν ήδη προπωληθεί παρά την τσιμπημένη τιμή των €5,5 εκατομμυρίων.

[Πηγή: Pagani]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube