Επίσημο ντεμπούτο για τις Porsche Cayman & Boxster 718 GTS [video]

Επίσημο ντεμπούτο για τις Porsche Cayman & Boxster 718 GTS [video]

Παρουσιάστηκε και επίσημα η ειδική έκδοση GTS των Porsche 718, με ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα, ξεχωριστή σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό.

Η έκδοση GTS είναι για την ώρα τουλάχιστον η κορυφαία για τις Porsche Cayman και Boxster 718. Με στοιχεία εξοπλισμού  που αναβαθμίζουν την συνολική απόδοση αλλά και την εμφάνιση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση.

Τα αρχικά GTS (Gran Turismo Sport) χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά στην 904. Ένα αυτοκίνητο που έδρεψε δάφνες στους αγώνες, αλλά ήταν αρκετά πολιτισμένο για να κινείται κανονικά στον δρόμο και εξαιρετικά κομψό εμφανισιακά. Μέχρι σήμερα, την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί η Porsche στις αναβαθμισμένες μηχανικά και αισθητικά εκδόσεις GTS.

Διαβάστε ακόμη Test drive: Porsche 911 Carrera S 3.0 Turbo

Ο κινητήρας είναι ο 4κύλινδρος boxer των 2,5 λίτρων της 718 S. Αλλά με τη χρήση μιας νέας εξελιγμένης εισαγωγής η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στα 365 άλογα (από 350). Σε σχέση με την παλαιότερη ατμοσφαιρική γενιά κινητήρων η αύξηση αυτή είναι της τάξης των 35 ίππων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο η ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK. Στην GTS είναι στάνταρ εξοπλισμός κάποια στοιχεία που επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση και στην S είναι έξτρα, όπως το Sport Chrono Package, το PTV (torque vectoring), το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM, με την απόσταση από το έδαφος χαμηλότερη κατά 10 mm.

Η ροπή έχει επίσης αυξηθεί στα 43,8 kgm και αποδίδεται σταθερά από τις 1.900 ως τις 5.000 rpm. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να γίνεται σε μόλις 4,1” και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 290 km/h.

Διαβάστε ακόμη Test drive: Porsche 718 Boxster

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαφορετική είναι η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, με άλλη διαμόρφωση αεραγωγών και εμπρός σπόιλερ. Τα φώτα, όπως σε όλα τα μοντέλα GTS είναι τεχνολογίας Bi-Xenon, καλυμμένα από φιμέ κρύσταλλο. Καπνισμένα είναι και τα πίσω φώτα, που συνδυάζονται επίσης με ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, νέα λογότυπα και εξατμίσεις. Τα μαύρα σήματα GTS ταιριάζουν με τις επίσης μαύρες απαστράπτουσες ζάντες 20 ιντσών.

Τα έξτρα στις άλλες εκδόσεις σπορ καθίσματα είναι στάνταρ εξοπλισμός στην GTS, με τα σχετικά ραφτά λογότυπα στα προσκέφαλα. Επένδυση Alcantara χρησιμοποιείται σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής κονσόλας, στα υποβραχιόνια και στο τιμόνι. Στις λειτουργίες του προηγμένου συστήματος inftainment έχει προστεθεί το Porsche Track Precision App, που επιτρέπει στον οδηγό να καταγράφει και να αναλύει στο κινητό του δεδομένα τηλεμετρίας από την οδήγηση στην  πίστα.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube