ΝΑΙΑS 2017 - Επιπλέον εκδόσεις και νέο μοτέρ για ανανεωμένες Porsche 911 GTS [videos]

ΝΑΙΑS 2017 - Επιπλέον εκδόσεις και νέο μοτέρ για ανανεωμένες Porsche 911 GTS [videos]

Οι πέντε νέες εκδόσεις της 911 GTS έχουν 3λιτρο τούρμπο κινητήρα και αρκετά πλουσιότερο εξοπλισμό.

Οι Porsche 911 GTS δέχθηκαν ένα αισθητικό ρετουσάρισμα και όλες οι εκδόσεις φτάνουν πλέον τελική ταχύτητα 300 km/h.

Οι πέντε νέες εκδόσεις GTS παρουσιάστηκαν στην Έκθεση του Detroit και το εμπορικό τους λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στην άνοιξη. Οι εκδόσεις GTS είναι οι Carrera GTS, Carrera Cabriolet GTS, Carrera 4 GTS, Carrera 4 Cabriolet GTS και Targa 4 GTS, και όλες τους εφοδιάζονται από έναν επίπεδο εξακύλινδρο τούρμπο κινητήρα 3,0 λίτρων.

Η απόδοση του τούρμπο κινητήρα των εκδόσεων GTS φτάνει τους 450 ίππους, πράγμα που σημαίνει ότι αποδίδει 30 ίππους παραπάνω από την απλή Carrera και 20 περισσότερους από την προηγούμενη GTS με τον ατμοσφαιρικό των 3,8 λίτρων.

Ο νέος κινητήρας αποδίδει ακόμα 56,1 kgm ροπή στις 2.150 rpm, χαρίζοντας επιπλέον 11,2 kgm ροπή παραπάνω και μάλιστα 3.600 rpm νωρίτερα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Όπως συνέβαινε και μέχρι τώρα, έτσι και οι ανανεωμένες GTS μπορούν να εφοδιαστούν με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK, ενώ όπως είναι ευκόλως κατανοητό οι Carrera GTS και Carrera Cabriolet GTS είναι πισωκίνητες και οι Carrera 4 GTS, Carrera 4 Cabriolet GTS και Targa 4 GTS είναι τετρακίνητες.

Τις κορυφαίες επιδόσεις της γκάμας GTS τις προσφέρει, σύμφωνα με την Porsche, η Carrera 4 που πιάνει τα 100 km/h σε 3,6”, με την ελαφρύτερη όμως πισωκίνητη GTS Carrera να πιάνει τελική ταχύτητα 312 km/h.

Πέρα όμως από τις βελτιωμένες επιδόσεις, η 911 Carrera GTS με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK καταφέρνει, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, να καταναλώνει 8,3 lt/100 km και να εκπέμπει 188 g/km CO2.

Σε σχέση με τις άλλες ανανεωμένες 911, οι αισθητικές διαφορές εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα και το πίσω σπόιλερ. Οι τετρακίνητες όμως Carrera 4 και Targa 4 διαθέτουν ακόμα τρίτο μεσαίο φως που ενώνει τα δύο κυρίως, με τις πισωκίνητες να έχουν σε αυτό το σημείο ένα μαύρο διακοσμητικό.

Επιπλέον, τα πίσω φώτα των ανανεωμένων GTS είναι σκουρόχρωμα, με τις εισαγωγές αέρα, τα διακριτικά και τις απολήξεις της εξάτμισης με τον αεροδυναμικό διαχύτη να είναι μαύρου χρώματος.

Στην καμπίνα βρίσκουμε σπορ καθίσματα σε συνδυασμό δέρματος και alcantara με ραμμένο τον λογότυπο GTS στα προσκέφαλα, και βουρτσισμένο μαύρο αλουμίνιο για τις διακοσμητικές φάσες και τον πίνακα οργάνων.

Εξοπλιστικά, όλες οι GTS διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό το Porsche Active Suspension Management (PASM), που τις φέρνει και 10 mm πιο κοντά στο έδαφος σε σχέση με τις απλές 911, και έχουν μονομπούλονες ζάντες αλουμινίου 20”.

Τέλος, όλες οι εκδόσεις GTS έχουν το φαρδύτερο αμάξωμα των τετρακίνητων 911 Carrera, καθώς και τα φαρδύτερα μετατρόχια, ενώ στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε ακόμα και το πακέτο Sport Chrono.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube