Το ανανεωμένο SsangYong Korando πάτησε στην Ευρώπη

Το ανανεωμένο SsangYong Korando πάτησε στην Ευρώπη

Η SsangYong λανσάρισε το ανανεωμένο Korando 2017 στη Βρετανία επί τη ευκαιρία του London Motor Show που άνοιξε τις πύλες του εχθές, 4 Μαΐου.

Το ανανεωμένο Korando, που τοποθετείται στην γκάμα της SsangYong πάνω από το Tivoli, ξεκινά τις πωλήσεις του από αυτή την εβδομάδα και αρχής γενομένης από την αγορά της Βρετανίας με τιμή που ξεκινά από τις £17.000 για το βασικό, δικίνητο μοντέλο SE.

H γκάμα του Korando συμπληρώνεται με την έκδοση SE 4x4 και τιμή στη Βρετανία τις £18.500, την έκδοση ELX 4x4 στις £22.000 και την αυτόματη έκδοση ELX από £23.500.

Οι αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένη μάσκα και εμπρός φανάρια –παρόμοια με αυτά των Tivoli and Tivoli XLV, νέα φώτα ομίχλης, χαμηλότερο σπόιλερ (!) και καπό. Επίσης διαθέτει σειρά φώτων ημέρας από έντεκα LED για βελτιωμένη ορατότητα.

 

Στην καμπίνα, όλα τα μοντέλα της γκάμας του ανανεωμένου Korando 2017 διαθέτουν νέο, πιο εργονομικό τιμόνι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους πλευρικούς καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας, ηχοσύστημα RDS, συνδεσιμότητα iPod και Bluetooth, κλιματισμό, φιμέ τζάμια και ράγες οροφής.

Στη πλούσια έκδοση ELX διατίθενται επιπλέον αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 7”, σύστημα πλοήγησης της TomTom, 18άρες ζάντες αλουμινίου, δερμάτινα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα.

 

Την κίνηση του ανανεωμένου Korando αναλαμβάνει ο γνωστός τουρμποντίζελ 2.2 με τους 178 PS και τα 40,8 kgm. To μοτέρ συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με το έξτρα αυτόματο 6άρι της Aisin.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ηλεκτρικό Tivoli από τη SsangYong

Στην ελληνική αγορά δεν προβλέπεται να εισαχθεί το ανανεωμένο Korando και ο λόγος είναι -ποιος άλλος;- ότι η χωρητικότητα του κινητήρα είναι απαγορευτική για τα ελληνικά δεδομένα. Εξάλλου πρόκειται για ένα βραχύβιο facelift που θα οδηγήσει στην έλευση του ολοκαίνουργιου Korando 2019 που θα πατά στην πλατφόρμα των Tivoli/Tivoli XLV. Ως εκ τούτου, το σασί αυτό μπορεί να υποδεχτεί τους 1.600άρηδες κινητήρες (ντίζελ και βενζίνης), οπότε και τότε αναμένεται η ελληνική αντιπροσωπεία να εμπλουτίσει την γκάμα της και με το όνομα «Korando».

[Πηγή SsangYong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube