Επίσημο: Νέο Rezvani Tank [video]

Επίσημο: Νέο Rezvani Tank [video]

Η δεύτερη γενιά του Tank με πλαίσιο από Wrangler και κινητήρα από Demon.

Η Rezvani παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου της Tank, με ανασχεδιασμένο αμάξωμα που διατηρεί την επιβλητική εμφάνιση που έκανε τον προκάτοχό του να ξεχωρίζει, ενώ βασίζεται πλέον στο ατσάλινο πλαίσιο τύπου σκάλας του Jeep Wrangler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Rezvani Tank: το πιο σκληροτράχηλο 4x4; [video]

Rezvani Tank

Η εταιρεία αναφέρεται στο Tank ως ένα Xtreme Utility Vehicle (XUV) που είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο. Στην κορυφαία του έκδοση Rezvani Tank X, την κίνηση δίνει ένα κινητήρας Supercharged V8 6,2 λίτρων που προέρχεται από το Dodge Demon και αποδίδει πάνω από 1.000 PS και 1.180 Nm ροπής, χαρίζοντάς του τον τίτλο του ισχυρότερου SUV παραγωγής στον κόσμο! Φυσικά θα υπάρχουν και μια λιγότερο ακραίες εκδόσεις του μοντέλου με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων, ατμοσφαιρικό V6 3,6 λίτρων, βενζινοκινητήρα V8 6,4 λίτρων ή πετρελαιοκινητήρα V6 3,0 λίτρων.

Εκτός από το πλαίσιο τύπου σκάλας, τα ελαστικά 37", η ανάρτηση αγωνιστικού τύπου της Fox με προαιρετικά ελατήρια 3.0 Internal Bypass Shocks, οι άξονες Dynatrac και τα φρένα Dynatrac ProGrip συμβάλλουν στις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Rezvani Tank

Σχεδιαστικά, το νέο Rezvani Tank διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές του προκάτοχό του και το άπειρο μάτι θα δυσκολευτεί να εντοπίσει τις διαφορές, όμως το αμάξωμα είναι εξ'ολοκλήρου ανασχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει καλύτερα πάνω στη νέα πλατφόρμα. Το εμπρός μέρος παραμένει επιβητικό με επιθετικά φωτιστικά σώματα, μεγάλη γρίλια, κάθετο παρμπρίζ και ένα καπό γεμάτο από πτυγχώσεις.

Στο σμιλεμένο προφίλ βρίσκουμε την χαρακτηριστικές εσοχές μπροστά από τα φουσκωμένα φτερά και γύρω από τα μικρά πλευρικά παράθυρα, όπως και το κατέβασμα της οροφής προς την ουρά. Τέλος, στο πίσω μέρος τα ψηλά τοποθετημένα φώτα LED πλαιιώνουν το παρμρπίζ και εξαφανίζονται πίσω από διάφανα κρύσταλλα όταν σβήνουν. Είναι αλήθεια πως η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λιγότερο φουτουριστική σε σύγκριση την πρώτη γενιά (πχ τα πίσω φώτα ή και οι συμβατικές πόρτες που δεν ανοίγουν πλέον αντικρυστά) όμως χωρίς αμφιβολία, το όχημα θα συνεχίσει να τραβά τα βλέμματα από όπου περάσει.

Παρά το στρατιωτικό look τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, το Tank έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να οδηγηθεί καθημερινά - τουλάχιστον σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Ο CEO της Rezvani, Ferris Rezvani, δήλωσε: «Στόχος αυτής της γενιάς του Tank ήταν να είναι αθλητική στο σχεδιασμό και την παρουσία, να έχει ραφιναρισμένη ποιότητα κύλισης και δυναμική οδική συμπεριφορά που θυμίζει sportscar, να διαθέτει πολυτελές εσωτερικό και η απόδοση να ξεπερνά τους 1.000 PS σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί εύκολα σε καθημερινή βάση».

Rezvani Tank

Στο εσωτερικό, η συγγένεια με ο Jeep Wrangler είναι κάτι περισσότερο από εμφανής όμως η εταιρεία έχει ανεβάσει το επίπεδο της πολυτέλειας με χειροποίητες δερμάτινες επενδύσεις στα κλιματιζόμενα καθίσματα και την οροφή, νέο τιμόνι, προαιρετικό ηχοσύστημα της Focal, και κεντρική οθόνη αφής 7,9" που υποστηρίζει εφαρμογές σχετικές με την εκτός δρόμου οδήγηση.

Για όσους θέλουν να είναι απόλυτα προστατευμένοι και πάντα έτοιμοι για μάχη, υπάρχει και η έκδοση Tank Military Edition που εξοπλίζεται επιπλέον με θερμική κάμερα νυχτερινής όρασης FLIR, θωράκιση με κέβλαρ, αλεξίσφαιρο τζάμι, στρατιωτικών προδιαγραφών ελαστικά run-flat, προστασία του πατώματος από εκκρήξεις, προστασία των ηλεκτρικών συστημάτων μέσω ηλεκτρομαγνητικών παλμών, προστατευόμενο ντεπόζιτο βενζίνης και ψυγείο, ενισχυμένη ανάρτηση, επιπλέον φώτα οροφής, προφυλακτήρες Ram, χειρολαβές με ηλεκτροσόκ, μάσκες αερίου, κιτ υποθερμίας και πρώτω βοηθειών, σειρήνες και διαρκή παρακολούθηση μέσω καμερών που στέλνουν εικόνα ζωντανά στο δίκτυο.

Η τιμή του Tank ξεκινά από τα $155.000 όμως αν σας ενδιαφέρει η ισχυρότερη και καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση θα πρέπει να υπολογίσετε από $349.000 και πάνω. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πρώτες παραδόσεις (από προ-παραγγελίες) θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube