Επίσημο: Νέο Renault Koleos 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Renault Koleos 2017 [video]

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο μεσαίο SUV της γαλλικής εταιρείας, η δεύτερη γενεά του Renault Koleos, στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.

H Renault ύστερα από τις «διαρροές» και τα teasers παρουσίασε τα δεύτερη γενιά του μεσαίου SUV της, ονομάζοντάς το και πάλι Koleos, στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.  

Φορέας της ίδιας σχεδιαστικής γλώσσας με το πρόσφατο Mégane και το Talisman, το νέο Koleos είναι σημαντικά μεγαλύτερο με το αμέσως αποκάτω κόμπακτ SUV στην γκάμα της Renault, το Kadjar.

Το νέο Koleoς έχει μήκος 4,67 m, πλάτος 1,84 m, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,71 m και η απόσταση από το έδαφος στο χαμηλότερο σημείο του είναι 21,3 m. Εξωτερικά, τα στοιχεία που αξίζουν της προσοχής μας είναι τα εμπρός φανάρια φουλ LED Pure Vision που λέγεται ότι είναι 20% δυνατότερα από τα αντίστοιχα του αλογόνου και που αποκαλύπτουν φωτεινότερα την προοπτική του χώρου, τα προστατευτικά των θυρών, οι αλουμινένιες μπάρες οροφής και οι μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος σε 19”.
 

Στην καμπίνα, η ευεργετική επίδραση του μεγάλου μεταξονίου υπόσχεται κορυφαίο χώρο στην κατηγορία για τα πόδια των πίσω, με τη Renault να ανακοινώνει 28,9 πόντους «αέρα» στο ύψος των γονάτων. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η καμπίνα στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλίζεται με αποσπώμενο τάμπλετ που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων R-Link 2, ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Bose, καθώς και θερμαινόμενο τιμόνι.       

Το νέο Renault Koleos 2017 πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα CMF-C/D, την ίδια που υποστηρίζει και το Nissan X-Trail, και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ των ρυθμίσεων 2WD, 4WD AUTO και 4WD LOCK. Το πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition με Excess Speed Warning, Tiredness Detection, αισθητήρες παρακαρίσματος εμπρός, πίσω και στο πλάι, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα εύκολου παρκαρίσματος και αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας των εμπρός φαναριών.

Εκτός από την Κίνα, στην αγορά της οποίας το Koleos θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρείας, προοδευτικά θα λανσαριστεί σε 80 αγορές σε όλον τον κόσμο. Η κινεζική έκδοση του Koleos θα συναρμολογείται από το εργοστάσιο της κοινοπραξίας Renault-Dongfeng στο Wuhan στην Κίνα, ενώ για την παγκόσμια παραγωγή του αυτοκινήτου θα δραστηριοποιηθεί το εργοστάσιο του Busan, στη Νότιο Κορέα.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube