Αυτό είναι το νέο Opel Corsa F

Αυτό είναι το νέο Opel Corsa F

Με νέα ελαφρύτερη πλατφόρμα και για πρώτη φορά μια πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Opel Corsa F διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου.

Corsa

Στις εικόνες που διέρρευσαν μέσω του Caradvice που αναφέρει ως πηγή το γαλλικό forum WorldScoop, βλέπουμε ένα μοντέλο με σύγχρονο σχεδιασμό που υιοθετεί την τελευταία σχεδιαστική ταυτότητα της Opel. Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν τα επιθετικά φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν τεχνολογία IntelliLux Matrix LED, πλαισιώνοντας την πιο στενή γρίλια που φιλοξενεί το έμβλημα της Opel. Η δυναμική εμφάνιση ενισχύεται από τις έντονες πτυχώσεις του καπό και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του προφυλακτήρα, με τις πλευρικές εισαγωγές αέρα να ενσωματώνουν τους προβολείς ομίχλης.

Στο προφίλ η γραμμή των παραθύρων με το χαρακτηριστικό πτερύγιο στο C-Pillar παραπέμπει στο Grandland X, όπως και η διχρωμία με την οροφή και το A-Pillar σε μαύρη απόχρωση, ενώ οι character lines θυμίζουν έντονα αυτές του Opel Astra. Ο εμπρός πρόβολος είναι κοντύτερος κατά -50mm κάτι που βοηθά στις αναλογίες, όπως και οι μεγάλοι τροχοί που θα φτάνουν μέχρι και 18" με ελαστικά 205/40.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η έντονη κλίση του παρμπρίζ, η αεροτομή, οι πτυχώσεις στην πίσω πόρτα και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα με γραφικά LED, η θέση των οποίων προδίδει και τη συγγένεια του μοντέλου με το Peugeot 208.

Opel Corsa

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Corsa έχει μεγαλώσει κατά +40mm σε μήκος (4060mm), +28mm σε μεταξόνιο, και +18mm σε πλάτος, ενώ το ύψος του έχει μειωθεί κατά -48mm (1433mm). Η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη και παρά τη μείωση του ύψους υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για το κεφάλι των επιβατών (+3mm) λόγω του ότι τα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί -25mm χαμηλότερα. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 309 λίτρα (+25 λίτρα).

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά, αποκτώντας μοντέρνο σχεδιασμό που παραπέμπει σε μεγαλύτερη κατηγορία, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που έχει μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό.

Opel

Να θυμίσουμε πως το μοντέλου βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA και θα ζυγίζει έως και -108 kg λιγότερο από τον προκάτοχό του (-10%), με την ελαφρύτερη πεντάθυρη έκδοση να ξεκινά από τα 980 kg. Το χαμηλό βάρος έχει σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση αλλά και στις εκπομπές CO2, ενώ παράλληλα συμβάλει σε μια πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Κάτω από το καπό του Corsa F θα δούμε μια πλούσια γκάμα από κινητήρες του ομίλου PSA, που θα περιλαμβάνει διάφορες εκδόσεις του τρικύλινδρου 1.2 PureTech με απόδοση από 75 PS μέχρι 130 PS, αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi με 110 PS σε συνεργασία με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η ηλεκτρική έκδοση που βλέπουμε στις φωτογραφίες ονομάζεται Corsa-e και θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα 100kW και την μπαταρία ιόντων λιθίου 50kWh τα οποία πρωτοείδαμε πριν από λίγο καιρό στο Peugeot e-208. Ενδεικτικά, το γαλλικό μοντέλο ανακοινώνει αυτονομία 340km οπότε κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και για το νέο Corsa.

Οι παραγγελίες του νέου Opel Corsa F θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και τα πρώτα μοντέλα αναμένονται στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube