Eπίσημο, νέο Kia XCeed [video]

Eπίσημο, νέο Kia XCeed [video]

To νέο Kia ΧCeed ανανεώθηκε μέσα έξω, απέκτησε πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ στην γκάμα του προστέθηκε και η νέα έκδοση GT-Line.

Λίγες μέρες ύστερα από τα σκίτσα που δημοσίευσε η κορεατική εταρεία, έφτασε η στιγμή για την αποκάλυψη του ανανεωμένου Kia XCeed.

Το ανανεωμένο Kia XCeed θα το δούμε στις ελληνικές αντιπροσωπείες τον Σεπτέμβριο με τιμή εκκίνησης τις €24.690.

Εξωτερικά, οι διαστάσεις του Kia XCeed παραμένουν απαράλλαχτες, αλλά το κορεατικό crossover έχει αποκτήσει πιο επιθετική σχεδίαση χάρη στα νέα φώτα LED, στους νέους προφυλακτήρες και σε μια πιο λεπτή γρίλια εμπρός. Eπιπλέον, τα αυτοκίνητα της έκδοσης GT-Line η οποία είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στο Kia XCeed, πατάνε σε ζάντες 18", διαθέτουν διαχύτη βαμμένο στο χρώμα του αυτοκίνητου και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το χρώμα του νέου Kia XCeed μέσα από μία παλέτα δώδεκα αποχρώσεων.

Kia XCeed

Ο Κορεάτης κατασκευαστής, ανανέωσε το Kia XCeed και στο εσωτερικό. O ψηφιακός πίνακας οργάνων διαγωνίου 12,3" και η οθόνη του συστήματος infotainment των 10,25" έχουν αποκτήσει νέα γραφικά. Ορισμένοι φυσικοί διακόπτες έχουν ανασχεδιαστεί, με το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι στην καμπίνα γίνεται χρήση υλικών υψηλής ποιότητας. Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό η έκδοση GT-Line περιλαμβάνει μοναδικές πινελιές όπως τιμόνι flat-bottomed, μαύρη επένδυση οροφής, δερμάτινο λεβιέ και σπορ καθίσματα.

Tο φρεσκαρισμένο Kia ΧCeed διαθέτει αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης με πιο μαλακά ελατήρια (7% εμπρός και 5% πίσω) και αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης συγκριτικά με τον προκάτοχο του.

Kia XCeed

Κάτω από το καπό συναντάμε τον κινητήρα τούρμπο  των 1,5 lt, απόδοσης 160 PS, που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Στον τομέα των ντίζελ κινητήρων βρίσκεται ένα μοτέρ 1,6 λίτρων και 136 PS που και αυτός συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν και για τα δύο σύνολα ανάμεσα σε ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και σε ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν iMT.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζίνης με 204 PS που είναι αποκλειστικά διαθέσιμος με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Στην γκάμα συνόλων του νέου Kia XCeed βρίσκεται και μια plug-in έκδοση συνδυαστικής ισχύος 141 PS που αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά αργότερα.

Η παραγωγή του νέου XCeed θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία το καλοκαίρι. Το μοντέλο θα φτάσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο με τιμή εκκίνησης τις €24.690

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube