Επίσημο: Nέο Kia Niro

Επίσημο: Nέο Kia Niro

H κορεατική εταιρεία παρουσίασε στη Σεούλ το νέο Kia Niro που έρχεται με πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση και ριζικά ανανεωμένο εσωτερικό.

Έξι χρόνια ύστερα από το λανσάρισμα του ονόματος Niro, η Kia παρουσίασε σήμερα στο Seoul Motor Show 2021 τη δεύτερη γενιά ενός από τα πιο πετυχημένα crossover της Ευρώπης. Το νέο Kia Niro που έρχεται με πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση και ριζικά ανανεωμένο εσωτερικό, όπως άλλωστε και ο προκάτοχος του, θα είναι διαθέσιμο σε υβριδικές, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. 

Tο e-Niro θα εξακολουθεί να βασίζεται την πλατφόρμα του συμβατικού και όχι στην πλατφόρμα E-GMP την οποία χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά Kia EV6 και Hyundai IONIQ 5

Αναμένεται να χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ηλεκτροκινητήρα-μετάδοσης της πρώτης γενιάς του μοντέλου. Θυμίζουμε ότι το e-Niro κάνει χρήση ενός ηλεκτρικού μοτέρ τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. 

Kia Niro

Η νέα γενιά του Kia Niro θα είναι πιο ισχυρή και πιο αποδοτική. Ο κατασκευαστής από την Κορέα ήδη έχει επιβεβαιώσει ότι η plug-in έκδοση θα κάνει χρήση δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης με σκοπό να εναλλάσσεται κατάλληλα η λειτουργία μεταξύ θερμικού μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα.

Το σύστημα αυτό με την ονομασία «Greenzone Drive Mode» θα έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει πότε το αυτοκίνητο διασχίζει μια «πράσινη» περιοχή, όπως σχολεία ή νοσοκομεία και αυτομάτως θα περνάει σε λειτουργία EV.

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Τo πρωτότυπο HabaNiro του 2019 είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για την σχεδίαση του νέου μοντέλου. Το νέο Niro διαθέτει βαφή διπλής απόχρωσης, πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση και μια ανανεωμένη εκδοχή της χαρακτηριστικής γρίλιας «tiger face» της Kia. 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ντιζάιν του, είναι η ογκώδης πίσω κολόνα η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος οι προβολείς είναι λεπτοί και σε σχήμα μπούμερανγκ.

Kia Niro

Η Kia δήλωσε πως δούλεψε σκληρά στον αεροδυναμικό τομέα του μοντέλου καθώς είναι ένας παράγοντας ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό έχει ανανεωθεί ριζικά κάνοντας χρήση μεγάλου ποσοστού ανακυκλώσιμων υλικών, με τα καθίσματα να διαθέτουν ίνες από φύλλα ευκαλύπτου. Η καμπίνα του νέου Kia Νiro κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα των νέων μοντέλων της Κia με την ασύμμετρη κεντρική κονσόλα και δυο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το infotainment. 

Υπάρχει πλέον φωτισμός ambient και ο παραδοσιακός λεβιές ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από έναν ηλεκτρονικό. Τέλος, διαθέτει πιο λεπτά και πιο ελαφριά καθίσματα εμπρός.

Το νέο Kia Niro θα κυκλοφορήσει στις αγορές μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube