Επίσημο: Νέο Ford Ranger 2022 [video]

Επίσημο: Νέο Ford Ranger 2022 [video]

Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς Ford Ranger αποκαλύφθηκε σήμερα, συνδυάζοντας της τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας με ένα αναβαθμισμένο πάτωμα και με σύγχρονα μηχανικά σύνολα.

Χρησιμοποιώντας τον εσωτερικό κωδικό Ρ703, το νέο Ford Ranger είναι πλέον γεγονός. Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς pick up βασίζεται σε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του πατώματος που χρησιμοποιούσε και το προηγούμενο, Τ6. Αυτή, πέρα από τις απαραίτητες βελτιώσεις στο κομμάτι της ακαμψίας, διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια, κατά 50 mm.

Οπτικά, ο έξτρα όγκος και οι νέες γραμμές του αμαξώματος, προσεγγίζουν το νέο μότο της εταιρίας για το συγκεκριμένο μοντέλο, «Living the Ranger Life». Η μάσκα του υιοθετεί πιθανά περισσότερα στοιχεία από την αμερικάνικη σχολή, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα νέα φωτιστικά σώματα σχήματος «C» με τους LED matrix προβολείς.

Στο εσωτερικό αυτό που δεσπόζει είναι η μεγάλη οθόνη αφής, διαγωνίου 10,1” ή 12”, ανάλογα με την έκδοση. Η Ford φρόντισε να χρησιμοποιήσει τη νέα γενιά του infotainment, SYNC 4. Αυτό, μεταξύ άλλων, προσφέρει έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών, καθώς και ένα εργοστασιακά τοποθετημένο, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, 4. Έτσι, επιτρέπει online συνδεσιμότητα και συνεργασία με την εφαρμογή FordPass, για απομακρυσμένη πρόσβαση.

ford ranger

Αρκετά από τα παραδοσιακά χειριστήρια των προφίλ οδήγησης έχουν μετακινηθεί από το ταμπλό στην κεντρική κονσόλα, σε ειδικό χώρο στην οθόνη του SYNC 4. Εκεί ο οδηγός διαχειρίζεται όλα τα off-road προγράμματα και προφίλ οδήγησης. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη μία κάμερα 360 μοιρών που διευκολύνει το παρκάρισμα και γενικότερα την κίνηση του αυτοκινήτου σε στενούς δρόμους. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σύστημα φωτισμού ζωνών, καθώς και τη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων.

Αναφορικά με τους κινητήρες, η νέα γενιά Ford Ranger θα βασίζεται στα δύο δοκιμασμένα Single-Turbo και Bi-Turbo 2.0L, εν σειρά τετρακύλινδρα σύνολα diesel της φίρμας. Ο πρώτος θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, συνδυάζοντας την ισχύ με την οικονομία. Ο δεύτερος πάλι θα στοχεύει πρωτίστως στις επιδόσεις. Πέραν αυτών, οι άνθρωποι της εταιρίας αποφάσισαν να εξελίξουν και μία κορυφαία έκδοση, που θα φοράει ένα 3.0L V6 turbodiesel. 

ford ranger

«Με το Ranger έχουμε επεκτείνει την οικογένεια μοντέλων εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ο Jim Farley, president & chief executive officer, Ford Motor Company. «Αυτό το pick-up ήταν ανέκαθεν ένας αξιόπιστος συνεργάτης για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, αγρότες, οικογένειες, λάτρεις της περιπέτειας, επαγγελματικούς στόλους και πολλούς άλλους σε περισσότερες από 180 αγορές σε όλο τον κόσμο. Και με το νέο Ranger είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρουμε όχι απλά ένα προϊόν που οι πελάτες θα αγαπήσουν αλλά μία συνεχή εμπειρία που θα μας βοηθήσει να χτίσουμε ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους. Πρόκειται για ένα μεσαίο pick-up που οι πελάτες θα θελήσουν να αποκτήσουν και να το ζήσουν».  

Το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα γενιά Ranger θα ανοίξει στην Ευρώπη στα τέλη του 2022 και οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Το σημερινό Ranger ηγείται της Ευρωπαϊκής κατηγορίας των pick-up οχημάτων και πρόσφατα πέτυχε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων 9-μήνου (Ιαν – Σεπ.) με 45.539 μονάδες, και μερίδιο αγοράς 39,9%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube