Επίσημο: Nέο Ford E-Transit Custom

Επίσημο: Nέο Ford E-Transit Custom

Η Ford αποκάλυψε πλήρως το νέο E-Transit Custom. Με 380 km αυτονομίας και πρωτοποριακές λύσεις έχει σκοπό να ωθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στα ηλεκτρικά βαν.

Τον Μάιο το Μπλε Οβάλ αποκάλυψε το E-Transit Custom κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι του για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ακολουθώντας κατά πόδας τα βήματα του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit, το E-Transit Custom είναι σχεδιασμένο τόσο για να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία van ενός τόνου στην Ευρώπη όσο και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής σε μία αβίαστη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Αρχικά, το νέο E-Transit Custom έχει ωφέλιμο φορτίο 1.100 kg και δυνατότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση με ισχύ 136 PS. Έπειτα, οι αγοραστές μπορούν να αναβαθμίσουν σε ισχυρότερη έκδοση απόδοσης 217 PS. Και στις δύο περιπτώσεις η μέγιστη ροπή φτάνει τα 415 Nm.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 74 kWh προσφέροντας στο βαν αυτονομία 380 km, υιοθετώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία κελιών του F-150 Lighting. Το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία αυτή προσφέρει 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τη μπαταρία που χρησιμοποιεί το E-Transit.

Ford E-Transit Custom

Με την μέγιστη ισχύ φόρτισης των 125 kW, το ποσοστό της μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 15% στο 80% σε 41', με την πλήρη φόρτιση της σε φορτιστή 11 kW να διαρκεί κάτι λιγότερο από 8 ώρες. Παράλληλα, χάρη στο σύστημα ProPower Onboard, το E-Transit Custom μπορεί φορτίσει και να παρέχει ενέργεια σε εργαλεία και άλλες συσκευές με ισχύ έως 2,3 kW.

Να σημειώσουμε ότι το E-Transit Custom έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Για ευκολότερη φορτοεκφόρτωση το δάπεδο έχει χαμηλώσει κατά 3 cm. Επίσης, για βελτιστοποίηση της αυτονομίας, ο αεροδυναμικός συντελεστής έχει βελτιωθεί κατά 10% σε σχέση με το Transit Custom.

Το ηλεκτρικό βαν είναι διαθέσιμο και ως διπλοκάμπινο με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μεταξονίου και δύο ύψη οροφής. Σύμφωνα με τη Ford οι συρόμενες πόρτες του έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα στην κατηγορία και o όγκος φόρτωσης κυμαίνεται από 5,8 έως 9 m3 με μέγιστο μήκος τα 3,45 m.

Ford E-Transit Custom

Στην καμπίνα, η Ford υπόσχεται ότι το E-Transit Custom μπορεί να μετατραπεί σε κινούμενο γραφείο διαθέτοντας συνδεσιμότητα 5G, οθόνη αφής infotainment διαγωνίου 13" στο κέντρο του ταμπλό και πληθώρα έξυπνων λύσεων όπως ένα τρικ που μετατρέπει το τιμόνι σε βάση laptop και tablet.

Μιας και θα περάσει την περισσότερη ώρα στον αστικό ιστό, το E-Transit Custom προσφέρει δυνατότητα οδήγησης one-pedal. Επίσης, εξοπλίζεται και με το σύστημα Delivery Assist που έχει στόχο να διευκολύνει κάθε παράδοση, ανάβοντας αυτόματα τα αλάρμ, κλείνοντας τα παράθυρα και κλειδώνοντας τις πόρτες. Επιστρέφοντας, ο οδηγός μπορεί να μπει να μπει και να εκκινήσει το βαν χωρίς κλειδί.

Tέλος, η παραγωγή του νέου E-Transit Custom θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2023 στο εργοστάσιο της Ford στο Κocaeli της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube