Επίσημο: Νέο FIAT Toro 2016, πρώτη φωτογραφία και πρώτες πληροφορίες

Επίσημο: Νέο FIAT Toro 2016, πρώτη φωτογραφία και πρώτες πληροφορίες

H FΙΑΤ Βραζιλίας έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου της pickup, του Toro.

Το νέο FIAT Toro είχε απαθανατιστεί πριν από λίγες ημέρες στη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο του Pernambuco στη Βραζιλία και τώρα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του online μέσω της πρώτης εργοστασιακής φωτογραφία και κάποιων αρχικών πληροφοριών.

Το μοντέλο που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι πιθανότατα από τα κορυφαία της γκάμας, καθώς διαθέτει φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, αλουμινένια προστατευτικά χαμηλά στο αμάξωμα και χρωμέ διακοσμήσεις.

Η FIAT Βραζιλίας ήταν φειδωλή στην παροχή πληροφοριών, περιοριζόμενη στο να δημοσιοποιήσει ότι το μήκος του νέου Toro είναι 4,915 m και ότι η μεταφορική ικανότητά του φτάνει τα 1.000 kg συν πέντε επιβάτες που θα απολαμβάνουν «άνεση πολυτελούς αυτοκινήτου».

Εκείνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι το νέο διπλοκάμπινο FIAT Toro 2016 βασίζεται με μια επιμηκημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Jeep Renegade και θα είναι δικίνητο ή τετρακίνητο. Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει δύο κινητήρες: Ο πρώτος, ένας 1.8 16v E-Torq Flex με 140 PS, συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο σασμάν που διατίθεται αποκλειστικά με την έκδοση 4x2. Ο δεύτερος κινητήρας της γκάμας, ένας  ντίζελ 2.0 16v MultiJet με 170 PS, συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν για τις εκδόσεις 4x2 και 4x4 είτε με 6άρι αυτόματο ή με το αυτόματο 9άρι κιβώτιο της FCA αλλά μόνο για την έκδοση 4x4.

Το βραζιλιάνικων προδιαγραφών FIAT Toro θα διατίθεται με την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων Uconnect και θα υποστηρίζεται από οθόνη αφής 5” που θα ενσωματώνει ακόμη δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και σύνδεση Bluetooth. Στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, ημί-δερμάτινη επένδυση στο σαλόνι, εμπρός φώτα xenon, premium ηχοσύστημα με subwoofer και αυτόματα φώτα και καθαριστήρες.

Τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού, πάντα για τη βραζιλιάνικη αγορά, είναι τρία: Urban, Adrenaline και Country. Η βασική έκδοση θα διατίθεται με 16άρες ζάντες και θα φορά αποκλειστικά το 1.800άρι μοτέρ που σημειωτέον είναι διπλού καυσίμου (βενζίνης/μεθανόλης), ενώ η μεσαία έκδοση εμπλουτίζεται και με το μοτέρ MultiJet, αλλά με 6άρι αυτόματο σασμάν. Αυτές οι εκδόσεις διατίθενται μόνο σε set-up 4x2. Οπότε, όποιος ενδιαφέρεται για έκδοση 4x4, υποχρεωτικά θα χρειαστεί να επιλέξει και την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Country, με το ντίζελ μοτέρ να συνδυάζεται είτε με 6άρι είτε με 9άρι αυτόματο σασμάν. Αυτή η έκδοση πατά σε 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος, διαθέτει διζωνικό κλιματισμό στην καμπίνα, ανάρτηση 4x4, Hill Descent Control κ.ά.

Η πλήρης αποκάλυψη του νέου FIAT Toro 2016 αναμένεται τις προσεχείς ημέρες με τις πωλήσεις να ξεκινούν στη τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2016. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν το Toro, σε εξευρωπαϊσμένη μορφή θα έρθει στη Γηραιά Ήπειρο.

[Πηγή FIAT Brazil μέσω Ferd]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube