Επίσημο, νέα Mercedes-Benz T-Class [video]

Επίσημο, νέα Mercedes-Benz T-Class [video]

Με την κατάργηση του Citan από την γκάμα της, η γερμανική εταιρεία επανέρχεται σε πεπραγμένα, ντύνοντας αυτή τη φορά το νέο Renault Kangoo με τα ρούχα της Mercedes-Benz T-Class.

Το ερώτημα που πλανάται σήμερα στην αυτοκινητική επικαιρότητα είναι αν θα πετύχει η Mercedes-Benz T-Class, που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, να κάνει ό,τι τελικά δεν μπόρεσε να κάνει το Citan: Να διαγράψει από το μυαλό του κόσμου ότι η μήτρα που το γέννησε είναι το Renault Kangoo. Και φυσικά όχι για τον προφανή λόγο που υποθέτουν κάποιοι. Αλλά για να δικαιολογήσει ότι η τιμή της Mercedes-Benz T-Class θα πλησιάζει τα 30.000 ευρώ; 

Αυτή τη φορά, η γερμανική φίρμα δεν αρκέστηκε στο ελάχιστο. Προφανώς, το μέγεθος είναι το ίδιο με του γαλλικού οχήματος αναψυχής, όπως μεγάλες είναι και οι τεχνικές ομοιότητες. Ωστόσο, ο οίκος της Στουτγάρδης φρόντισε να εμφυσήσει λίγο περισσότερο χαρακτήρα στο δικό του σύνολο.

Mercedes-Benz T-Class

Η αισθητική της Mercedes-Benz δικαιολογείται από μερικά μικρά τρικ, όπως η νικελένια μάσκα, το κέλυφος των καθρεφτών στο χρώμα του αμαξώματος ή οι λωρίδες των μαρσπιέ. Αλλά αυτά λίγο πολύ τα περιμέναμε ή τα φανταζόμαστε. Στην καμπίνα της Mercedes-Benz T-Class είναι που οι Γερμανοί αποφάσισαν να παίξουν το μεγάλο παιχνίδι… 

Μέσα στην καμπίνα της Mercedes-Benz T-Class λοιπόν, το ταμπλό έχει την αμέριστη σπιτική φροντίδα και –φυσικά- το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX με οθόνη αφής επτά ιντσών και ψηφιακές υπηρεσίες. 

Για να δικαιολογήσει δε το πολυτελές στάτους της, η Mercedes-Benz επέλεξε επίσης τη δερματίνη Neotex, την ίδια που χρησιμοποιείται σε μοντέλα της ηλεκτρικής γκάμας EQ. Η Neotex έχει την όψη δέρματος Nubuck και την αντοχή του νεοπρενίου. Τα επίπεδα εξοπλισμού Style και Progressive είναι ακόμα πιο κολακευτικά με μια άλλη απομίμηση δέρματος, το Artico, που συνδυάζεται με μικροΐνες για την ταπετσαρία, ενώ το Neotex διατηρείται για ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία.

Mercedes-Benz T-Class

Κάτω από το καπό συμβαίνουν διάφορα και μπόλικα πράγματα. Ο βασικός ντίζελ των 75 ίππων του Renault Kangoo, οι Γερμανοί έκριναν ότι δεν έχει θέση στη Mercedes-Benz T-Class. Το «γερμανικό» MPV με γαλλικούς κινητήρες ξεκινά με τον 1.500άρη Τ 160d των 95 ίππων και ολοκληρώνεται με τον 1.500άρη επίσης T 180d των 116 PS. 

Στους βενζινοκινητήρες και εδώ έχουμε δύο 4κύλινδρα σύνολα, 1.300άρια, τον Τ 160 και τον T 180 με 102 και 131 άλογα αντίστοιχα. Εκτός από τον T 160, όλοι οι άλλοι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν και με ρομποτικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά σχέσεων αντί του 6αριού χειροκίνητου σασμάν.

Στη συνέχεια και πάντως πριν από το τέλος του 2022, θα έρθει να προστεθεί στον κατάλογο η ηλεκτρική έκδοση της Mercedes-Benz T-Class -με μαύρη μάσκα, η EQT. 

Mercedes-Benz T-Class

H Mercedes-Benz T-Class διατηρεί τα δυνατά σημεία του Kangoo, δηλαδή την πολυχρηστικότητα, τις διπλές πίσω συρόμενες πόρτες (με ανοιγόμενα παράθυρα) και την παρουσία τριών πραγματικών καθισμάτων στο πίσω μέρος. 

Διαμόρφωση ικανή για τη μεταφορά παιδιών και αποσκευών χωρίς πολλή ταλαιπωρία και με διάφορες έξυπνες εφαρμογές που κάνουν τη ζωή σου εύκολη. Όπως για παράδειγμα, το κάλυμμα των αποσκευών που διαθέτει ειδικό χώρο αποθήκευσης πίσω από τα καθίσματα για να μην χρειάζεται να το κουβαλάς στο σπίτι ή να το αφήνεις στο γκαράζ.

Mercedes-Benz T-Class

Αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα, η Mercedes-Benz T-Class γίνεται ένα οικογενειακό βαν με εξαιρετικές μεταφορικές ικανότητες, με μέγιστο όγκο χώρου αποσκευών 2.390 lt.

Mercedes-Benz T-Class

Η Mercedes-Benz προσφέρει επίσης την επιλογή μιας πέμπτης δίφυλλης πόρτας αντί για μονή πίσω πόρτα. Η 7θέσια έκδοση της Mercedes-αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube