Επίσημο, νέα Mercedes-Benz GLC [video]

Επίσημο, νέα Mercedes-Benz GLC [video]

Η Στουτγάρδη αποκάλυψε την επόμενη γενιά του επιτυχημένου οικογενειακού της SUV, τη Mercedes-Benz GLC, με τρεις ήπια υβριδικούς κινητήρες και τρεις plug-in με ηλεκτρική αυτονομία 100+ km.

Το 2015, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την πρώτη γενιά της Mercedes-Benz GLC ως διάδοχο της κάπως βαριάς GLK. Με την πιο κομψή σχεδίασή του, το νέο μοντέλο έγινε σαφώς δημοφιλές. Για του λόγου το ασφαλές, να πούμε ότι η GLC ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Γερμανού κατασκευαστή με έδρα τη Στουτγάρδη τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, είναι λογικό ότι η Mercedes-Benz επέλεξε την οδό της εξέλιξη για τη νέα γενιά που βλέπετε εμπρός σας και όχι την επανάσταση.

Συνολικά έχουν πουληθεί 2,6 εκατομμύρια μονάδες από το λανσάρισμά της Mercedes-Benz GLC το 2015 (MY2016).

Μάλιστα, οι αισθητικές αλλαγές έγινα νυχοπατώντας, που θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για ένα δραστικό λίφτινγκ παρά για ένα νέο μοντέλο. Τουλάχιστον για όσον αφορά την εμφάνιση, αν και πρέπει να πούμε ότι η νέα GLC είναι έξι πόντους μακρύτερη μεγαλύτερη από την προκάτοχό της (4,716 m), με το μεταξόνιο να έχει επίσης αυξηθεί κατά 1,5 πόντο, φτάνοντας σχεδόν τα 2,9 m. H αεροδυναμική της νέας Mercedes-Benz GLC έχει επίσης στιλβωθεί, με το Cd πέφτει από το 0,31 στο 0,29.

Mercedes-Benz GLC

Στο εξωτερικό, σαφώς τα φώτα και οι προφυλακτήρες τραβούν την προσοχή, αλλά τα νέα νεύρα στα φτερά δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά. Ο νεωτερισμός για την περίσταση είναι ότι από την AMG Line, τα φρύδια στους θόλους των φτερών μπορούν να είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Να σημειώσουμε πως και αυτή νέα, δεύτερη γενιά θα έχει επίσης την κουπέ εκδοχή της 

Στο εμπρός μέρος, τα φανάρια συνδυάζονται καλύτερα με τη μάσκα -η οποία και πάλι διαφέρει σε όψη ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Έτσι αυτά τονίζουν λίγο περισσότερο το πλάτος της Mercedes-Benz GLC, όπως και τα νέα πίσω φώτα, τα οποία υιοθετούν τη σχεδίαση άλλων πρόσφατων μοντέλων της Mercedes. Παράδοξα, η λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα δεν φωτίζεται. Gimmick που είναι πολύ δημοφιλές στις μέρες μας, αλλά που η Mercedes-Benz φαίνεται να το κρατάει για τις 100% ηλεκτρικές EQ.

Όσον αφορά την τεχνολογία του φωτισμού, η Mercedes-Benz GLC είναι εξοπλισμένη στάνταρ με full LED, αλλά μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά με τα Digital Light που ήδη γνωρίζουμε από την Mercedes-AMG SL. Σώματα που μπορούν να προβάλουν όλα τα είδη συμβόλων στον δρόμο για να προειδοποιήσεις άλλους χρήστες του, αλλά και, για παράδειγμα, να φέρνουν κυριολεκτικά τους πεζούς από την άκρη του δρόμου στο προσκήνιο.

Mercedes-Benz GLC

Το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz GLC είναι σαφώς μοντέρνο. Δεν υπάρχει η συνεχής οθόνη εδώ όπως στην E-Class, αλλά δύο ξεχωριστές οθόνες. Μια οθόνη 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη αφής 11,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ελαφρά κεκλιμένη προς τον οδηγό. Οι πίσω επιβάτες αποκτούν λίγο περισσότερο χώρο χάρη στις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, όπως και ο όγκος του χώρου αποσκευών που αυξάνεται από τα 550 στα 600 λίτρα (+50 λίτρα).

Στον απόηχο της S-Class και της C-Class, η νέα Mercedes-Benz GLC ενσωματώνει επίσης τη δεύτερη γενιά του συστήματος infotainment MBUX, με την πιο πρόσφατη συνδεσιμότητα και έλεγχο. Ο κάθε οδηγός μπορεί να συνδεθεί στο αυτοκίνητο μέσω ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι ηλεκτρονικές ενημερώσεις γίνονται φυσικά over-the-air. Αναμενόμενα, τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού έχουν βελτιωθεί και επεκταθεί. Η Mercedes-Benz μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τον βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό, με την έκδοση Avantgarde να είναι το επίπεδο βάσης.

Mercedes-Benz GLC

Εν αναμονή των πιθανών εκδόσεων AMG, η γκάμα της νέας Mercedes-Benz GLC συντίθεται από έξι επιλογές κινητήρων κατά το λανσάρισμα: Τρεις ήπια υβριδικές με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα και δεύτερης γενιάς μίζα εναλλάκτη που αποδίδει επιπλέον 23 ίππους και 200 Nm. Και άλλες τρεις plug-in hybrid. Όλες τους 4κύλινδρες, δίλιτρες, με στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Προαιρετικά, η Mercedes-Benz GLC μπορεί να παραγγελθεί με σύστημα τετραδιεύθυνσης διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς. 

Αναλυτικότερα οι ήπια υβριδικές Mercedes-Benz GLC είναι:

GLC 200 4MATIC με 204 + 23 PS, 320 + 200 Nm και CO2 167-186 g/km
GLC 300 4MATIC με 258 + 23 PS, 400 + 200 Nm και CO2 167-186 g/km
Και η ντίζελ GLC 220 d 4MATIC με 197 + 23 PS, 440 + 200 Nm και CO2 136-155 g/km

Mercedes-Benz GLC

Στο κομμάτι της γκάμας με τις επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις, η Mercedes-Benz συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, προσφέροντας και μια έκδοση με κινητήρα ντίζελ. Η Στουτγάρδη υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία κατά WLTP από 104 έως 120 km (102 έως 117 για την 300 de) για τις επαναφορτιζόμενες εκδόσεις. 

Οι εκδόσεις PHEV της Mercedes-Benz GLC είναι:

GLC 300 e 4MATIC με 204 + 136 PS, 320 + 440 Nm και CO2 14-19 g/km
GLC 400 e 4MATIC με 252 + 136 PS, 400 + 440 Nm και CO2 14-19 g/km
Και η ντίζελ GLC 300 de 4MATIC με 197 + 136 PS, 440 + 440 Nm και CO2 13-17 g/km

Mercedes-Benz GLC

Η Mercedes-Benz υποστηρίζει επίσης ότι οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές GLC θα είναι ακόμα καλύτερες σε επιδόσεις εκτός ασφάλτου χάρη στη ροπή που αποδίδει ακαριαία το ηλεκτρομοτέρ.

Η νέα Mercedes-Benz GLC θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται αρχικά στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βρέμη και ύστερα στο Sindelfingen. Αργότερα εφέτος, το γερμανικό SUV θα κατασκευάζεται επίσης από τη γραμμή συναρμολόγησης στο Πεκίνο. Στην Ελλάδα αναμένουμε να μάθουμε τις τιμές μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το αυτοκίνητο θα το δούμε στις εκθέσεις των ντίλερ προς το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube