Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG A35 Saloon [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG A35 Saloon [video]

Η "μικρή" AMG των 306 PS τώρα διαθέσιμη και με αμάξωμα 3 όγκων.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα A35 Saloon, λίγο πριν από την πρεμιέρα της στην Έκθεση Νέας Υόρκης, η οποία μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με την A35 hatchback, προσθέτοντας ένα ακόμη όγκο στο αμάξωμα.

A35 sedan

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 306 PS και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift 7G και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-97km/h σε 4,7".

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους 350 mm με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και 330mm με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω. Η ανάρτηση της AMG αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και τέσσερις συνδέσμους πίσω με εξαρτήματα από αλουμίνιο και γεωμετρία που συνδυάζει το κράτημα με την άνεση. Για τους πιο απαιτητικούς, προαιρετικά διατίθεται και η ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control System με τρεις επιλογές στησίματος.

A35 sedan

Αισθητικά, η A35 Saloon ξεχωρίζει από τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το εμπρός σπλίτερ, τα μαρσπιέ, τις ζάντες 18" (προαιρετικά 19"), τη διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος, τον διαχύτη και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τα προαιρετικά πακέτα AMG Aerodynamics Package (επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα) και AMG Night Package (λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα) για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω.

Όπως και στην βασική A-Class Sedan, ο τρίτος όγκος που έχει προσαρμοστεί στο αμάξωμα δείχνει συμπιεσμένος, λόγω του μικρού πίσω προβόλου, των μεγάλων φωτιστικών σωμάτων και της μετατοπισμένης προς τα πίσω καμπίνας σε σύγκριση με τα μακρύτερα και πιο παραδοσιακά sedan της φίρμας.

A35 AMG sedan

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε το flat-bottom τιμόνι της AMG με ενσωματωμένα χειριστήρια και paddles αλλαγής σχέσεων, τα σπορ δερμάτινα καθίσματα και το γνωστό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής. Το τελευταίο περιλαμβάνει και δεδομένα για γνωστές πίστες ανά τον κόσμο, σε περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του μοντέλου σε κάποιο track day. Επιπλέον, το AMG Dynamic Select προσφέρει πέντε επιλογές προγραμμάτων οδήγησης (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual) που επηρεάζουν ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Η Mercedes-AMG δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα και τις τιμές του μοντέλου το οποίο θα κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Mercedes-AMG A 35 [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube