Επίσημο: Νέα Lamborghini Huracán, όλες οι λεπτομέρειες [video]

Επίσημο: Νέα Lamborghini Huracán, όλες οι λεπτομέρειες [video]

H Lamborghini Huracán αποκαλύφθηκε, φορά κινητήρα V10 με περισσότερα από 600 PS και ξεπερνά τα 320 km/h.

H Lamborghini Huracán αποκαλύφθηκε, φορά κινητήρα V10 με περισσότερα από 600 PS και ξεπερνά τα 320 km/h.

Η νέα Lamborghini Huracán αντικαθιστά τη Gallardo και αποτελεί αυτή πλέον το βασικό μοντέλο της γκάμας στην ιταλική εταιρεία. Το αυτοκίνητο αναμένεται να διατεθεί στις αγορές το φθινόπωρο, ενώ το επίσημο ντεμπούτο της θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014.

Η μικρή Lambo αρχικά ψιθυριζόταν ότι θα ονομάζεται Cabrera, αλλά τελικά η φίρμα της Sant’Agata Bolognese επέλεξε το Huracán ή, αν θέλετε την πλήρη ονομασία, Huracán LP610-4, που είναι το όνομα ενός διάσημου ταύρου που αγωνιζόταν στην αρένα του Alicante, στην Ισπανία, το 1879.

Η Huracán ακολουθεί την ίδια βασική συνταγή με τη Gallardo, μια σίγουρη κατά τη Lamborghini επιλογή, καθώς αυτή αποτελεί το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στα 50 χρόνια της ιστορίας της ιταλικής εταιρείας, με 14.022 αυτοκίνητα στα 10 χρόνια της παρουσίας της στην αγορά.

Η Huracán ανανεώνει την ορμή της Lamborghini σε αυτή την κατηγορία των σούπερκαρ, με περισσότερη ισχύ, καλύτερες επιδόσεις, νέο πλαίσιο, καμπίνα με πιο υψηλά ποιοτικά στάνταρ και look εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη Aventador, σε αυτό που η εταιρεία περιγράφει ως «νεωτερικό πακέτο τεχνολογίας». Οι περισσότερες από τις προδιαγραφές της νέας Huracán στοχεύουν να καταλαγιάσουν την κριτική που είχε δεχτεί η απερχόμενη Gallardo και πάντα σε σύγκριση με τους μεγάλους αντιπάλους της, τη Ferrari 458 Italia και τη McLaren 12C, που κατά γενική ομολογία ήταν δυνατές, πιο μοντέρνες και υψηλότερης ποιότητας.

Το κεντρομήχανο σασί της Huracán συνδυάζει αλουμίνιο με ανθρακονημάτινα στοιχεία που, όπως λέει η Lamborghini, δημιουργούν «ακρίβεια αγωνιστικού με εκπληκτική ακαμψία». Το ίδιο πλαίσιο θα χρησιμοποιεί και η δεύτερη γενιά του Audi R8 που θα δούμε το 2015. Η Lamborghini αρχικά είχε ζητήσει το πλαίσιο να είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, αλλά η μητρική Audi έκρινε τη δομή ιδιαίτερα ακριβή για να διασφαλιστεί η οικονομία κλίμακας που θέλουν αν πετύχουν στο R8. Όσον αφορά το αμάξωμα που κουμπώνει πάνω του, είναι μια μίξη από αλουμινένια και πλαστικά πάνελ, ενισχυμένα με ανθρακονήματα.

Η Lamborghini δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τις επίσημες διαστάσεις της Huracán, αλλά απ’ ό,τι μπορούμε να υπολογίσουμε θα είναι οριακά μεγαλύτερη από την Gallardo (4.345x1.900x1.165), ενώ αυξημένο εκτιμάται ότι θα είναι και το μεταξόνιο των 2,56 m του απερχόμενου μοντέλου. Κάτι που προφανώς θα έχει τον ωφέλιμο αντίκτυπό του στο χώρο της καμπίνας.

Παρά την αύξηση της χρήσης ελαφρών υλικών στην κατασκευή της, το βάρος της Huracán περιέργως ανέβηκε λίγο σε σχέση με τα 1.410 kg της Gallardo, στα 1.422 kg. Αυτό προφανώς έχει συμβεί από την χρήση περισσότερων στοιχείων εξοπλισμού στην καμπίνα και εξοπλισμού δυναμικής τεχνολογίας. Στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη νέα Huracán, για να γίνει, όπως λέει η Lamborghini, «αυτοκίνητο με απόλυτες επιδόσεις και ευκολοοδήγητη συμπεριφορά» με «πολυτελούς και σπορ προσανατολισμού χαρακτήρα».

Η καρδιά της Lamborghini Huracán είναι ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος κινητήρας V10, προφανώς Audi, αλλά τόσο εξελιγμένος από τους Ιταλούς, έτσι ώστε να μπορούν να μιλούν για ένα νέο μοτέρ με συστήματα άμεσου και έμμεσου ψεκασμού. Το μοτέρ αποδίδει ισχύ 610 PS στις 8.250 rpm και 57,1 kgm στις 6.500 rpm, σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα 560 PS της Gallardo LP560-4.

Η τελική ταχύτητα δεν ανακοινώθηκε, αλλά η Lamborghini λέει ότι είναι πάνω από τα 325 km/h, που είναι και η εργοστασιακή τιμή που ανακοίνωνε η εταιρεία για την απελθούσα Gallardo. H Huracán, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2” και στα 200 km/h σε 9.9”, «ρίχνοντας» στο 0-100 της Gallardo μισό δευτερόλεπτο. Βελτίωση σημείωσαν και τα νούμερα της οικονομίας, σε σχέση με την αυτόματη έκδοση της Gallardo LP560-4, από 14,7 σε 12,5 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν χάρη και στην τεχνολογία stop/start από τα 351 στα 290 g/km.

Το κιβώτιο ταχυτήτων στη νέα Huracán δεν είναι πια το χειροκίνητο 6τάχυτο που φορούσε η Gallardo, αλλά ένα αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη, βαφτισμένο Lamborghini Doppia Frizione (LDF) και προερχόμενο από την πρόσφατα τοποθετημένο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο στο Αudi R8. H Lamborghini δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την κατάργηση του χειροκίνητου 6αριού από την γκάμα της, αλλά πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο, καθώς λάμπει δια της απουσίας του από την γκάμα της Huracán.

Το κιβώτιο στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης. Ένας διακόπτης στο τιμόνι επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει ανάμεσα σε τρεις οδηγικές διαμορφώσεις - Strada, Sport και Corsa- που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά σε ένα εύρος από «προσανατολισμένο στην πρόσφυση» μέχρι «ακραίες επιδόσεις». Το σύστημα ρυθμίζει ανάλογα τη χαρτογράφηση του κινητήρα, του κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης, ως μέρος μιας «εκτεταμένης μετατροπής της οδικής συμπεριφοράς της Huracán», σύμφωνα με τη Lamborghini.

Τα κάρμπον-κεραμικά φρένα αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, ενώ το μεταβλητής υποβοήθησης τιμόνι, που ονομάζεται Lamborghini Dynamic Steering, και τα μαγνητορροϊκά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ αποτελούν μέρος της λίστας του προαιρετικού εξοπλισμού.

Το εξωτερικό στιλ της Huracán προέρχεται από τη μεγαλύτερη Aventador, περιλαμβανομένου του προφίλ της, των ακμών του αμαξώματος, τα σχέδια των LED στα φανάρια και το κάλυμμα του μοτέρ με τις εξαγωνική λεπτομέρεια.

Το υψηλής ποιότητας εσωτερικό της Huracán αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το αυτό της Gallardo. Η επένδυση στην καμπίνα είναι συνδυασμός δέρματος νάπα και αλκαντάρα, υπάρχει μια νέα 12,3ιντση οθόνη TFT που υποστηρίζει τα αναβαθμισμένα multimedia  και η αίσθηση είναι πιο γενικότερα πιο πολυτελής. Και φυσικά υπάρχει μια μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού εξατομίκευσης.

Όπως συνέβη και με την Gallardo, αργότερα αναμένουμε να δούμε και άλλες εκδόσεις της Huracán που θα περιλαμβάνουν την ανοιχτή Spyder, την υψηλών επιδόσεων Superleggera και ένα βασικό και πιο οικονομικό μοντέλο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς

Η Huracán θα μπει σε παραγωγή στη νέα γραμμή κατασκευής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Lamborghini στη Sant’Agata, την άνοιξη. Τιμή ακόμη δεν γνωρίζουμε, αλλά οι πληροφορίες μιλούν για μια αύξηση της τάξης των 20.000 ευρώ στην Ευρώπη έναντι της Gallardo LP560-4.

Τέλος, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το τέταρτο επεισόδιο του "Hexagon Project" όπου παρουσιάζεται, και όχι μόνο, η νέα Huracán στις εγκαταστάσεις της Lamborghini.

[Πηγή Lamborghini]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube