Επίσημο: Νέα Ferrari LaFerrari Aperta και όχι «Spider» [spy video]

Επίσημο: Νέα Ferrari LaFerrari Aperta και όχι «Spider» [spy video]

Η Ferrari αποκάλυψε on line τη LaFerrari Aperta -δεν θα ονομάζεται τελικά Spider- πριν από το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου το 2017.

Η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της νέας LaFerrari Aperta, αποκαλύπτοντας τις αλλαγές στο open-top hypercar.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διαφράγματα που συνδέουν τη σκεπή με την ουρά (οι γνωστές ιπτάμενες βουτυριέρες ή flying buttresses) και ρολμπάρ.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της κουπέ και της σπάιντερ  LaFerrari  είναι φυσικά η οροφή. Οι πιο πρόσφατες ανοιχτές Ferrari, η 488 και η California, διαθέτουν αναδιπλούμενη σκληρή οροφή. Αντίθετα, η LaFerrari Aperta θα διατίθεται είτε με αφαιρούμενο hard-top είτε με αφαιρούμενη μαλακή οροφή, λόγω του επιπλέον βάρους που φορτώθηκε το αυτοκίνητο και της έλλειψης χώρου από την κεντρομήχανη διάταξη του V12 και του υβριδικού συστήματος.

Εκτεταμένες τροποποιήσεις έχουν γίνει, όπως δηλώνει η μοντενέζικη φίρμα, στο ανθρακονημάτινο σασί του αυτοκινήτου, προκειμένου να διασφαλίσουν το αλώβητο της στρεπτικής ακαμψίας του. Η Ferrari λέει ότι και η αεροδυναμική στη LaFerrari Aperta επανεξετάσθηκε, έτσι ώστε να διατηρήσει τον ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με την κουπέ.

Το υβριδικό σύστημα της κουπέ LaFerrari, συνιστάμενο από τον ατμοσφαιρικό 6,3λιτρο κινητήρα V12, ηλεκτρομοτέρ και συστοιχία μπαταριών, με συνδυασμένη απόδοση 963 PS, τοποθετήθηκε απαράλλαχτο στην Aperta.

Το σύνολο της παραγωγής της LaFerrari Aperta πιθανότατατα θα είναι μικρότερο από εκείνο της κουπέ (150-200 κομμάτια έναντι των 499), ενώ η τιμή αναμένεται κοντά στα €1,25 εκατ. Ο Sergio Marchionne, CEO και της Ferrari, επιβεβαίωσε νωρίτερα μέσα στο 2016 ότι οι δυνητικοί αγοραστές έχουν ήδη δει το αυτοκίνητο και τώρα η Ferrari μα αποκαλύπτει ένα αυτοκίνητο που έχει ήδη πουλήσει.

Επίσημη τιμή δεν έδωσε η εταιρεία, ωστόσο οι συνάδελφοί μας στο Autocar άκουσαν ατζέντη ο οποίος είναι σε θέση να προμηθεύσει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο έναντι €3,5 εκατ. προ φόρων για παράδοση το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube