LaFerrari Spider επισήμως και διά στόματος Marchionne

LaFerrari Spider επισήμως και διά στόματος Marchionne

Ο νέος CEO της Ferrari αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανοιχτή έκδοση της LaFerrari.

Λίγες μόνον ώρες ύστερα από την... κατάληψη της θέσης του CEO της Ferrari από τον Sergio Marchionne και ήρθαν οι πρώτες ανακοινώσεις για κάποια από τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.
 
Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ανοικτή έκδοση της LaFerrari που μάλλον θα ακούει στο όνομα Spider, όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες μέρες. Μάλιστα ο  Sergio Marchionne, σε συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά στο περιοδικό Automobile, είπε πως η ανοικτή έκδοση της LaFerrari είναι η μόνη σίγουρη κίνηση προς το παρόν, τονίζοντας μάλιστα πως η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε επαφή με πελάτες. Η εμφάνισή της στην αγορά αναμένεται να γίνει το 2017, όταν θα εορτάζεται και η 70η επέτειος από την πρώτη Ferrari την 125 S του 1947.
 
Αντίθετα, ο νέος CEO της Ferrari δεν είπε λέξη για τη φημολογούμενη νέα Dino με τον V6 κινητήρα, ή για πώς θα είναι η επόμενη 488, ή τέλος πως θα κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα σε τόσα πολλά μοντέλα, σημειώνοντας με νόημα πως «ούτε εμείς δεν έχουμε βρει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα». 
 
Η Spider έκδοση δεν αναμένεται να διαφοροποιείται μηχανικά από την κουπέ. Να θυμίσουμε πως η LaFerrari είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με υβριδική τεχνολογία. Κύρια πηγή της ισχύος της είναι ο V12 των 6.262 cc.
 
Το μοτέρ είναι μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα που κινεί και την F12 Berlinetta, με απόδοση που φθάνει τα 800 PS. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει άλλα 163 PS, εκτοξεύοντας την συνολική της απόδοση στα 963 PS και τα 91,7 kgm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

[Πηγή Automobile Magazine μέσω autoblog.com, φωτογραφία από motoringbox.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube