Επίσημο, νέα Cadillac Escalade-V [video]

Επίσημο, νέα Cadillac Escalade-V [video]

Αν η Cadillac Escalade δεν ήταν αρκετά τολμηρή για εσάς, μόλις λανσαρίστηκε η Cadillac Escalade-V που βγάζει τη γλώσσα σε ό,τι EV κυκλοφορεί.

Μια Cadillac Escalade είναι ούτως ή άλλως ένα εντυπωσιακό αμερικανικό εργαλείο. Αμερικανικό, αλλά εργαλείο. Αλλά μόλις ήρθε η Cadillac Escalade-V που φιγουράρει -και είναι- ακόμη πιο εντυπωσιακή! 

Το θερμικό bing-bang έχει γίνει κατά τα φαινόμενα κάτω από το καπό. Ένας μεγαλειώδης V8 με χωρητικότητα 6,2 lt και έναν μεγάλο κομπρέσορα εκτοξεύει την ισχύ στα 691 άλογα και τη ροπή στα 885 Nm. Νούμερα που περνούν στην άσφαλτο διά μέσου ενός 10αριού αυτόματου σασμάν, συνδυασμένου με τετρακίνηση που στέλνει το 67% της ροπής του κινητήρα στους πίσω τροχούς. Εδώ να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον κινητήρα LT4 V8 που φορά η Cadillac CT5-V. Ένα μοτέρ που το γνωρίζουμε καλά από την προηγούμενη γενιά της Chevrolet Corvette.

Cadillac Escalade-V, LT4 V8 6.2 lt. engine

Η Cadillac Escalade-V διαθέτει επίσης πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης, περιλαμβανομένης της λειτουργίας «V». Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού launch control, η Cadillac Escalade-V που ζυγίζει πάνω από 2,8 τόνους, χρειάζεται 4,4 δευτερόλεπτα για το σπριντ των 0-60 mph ή από 0 έως 96 km/h.

Και για να τα βάλουμε τα πράγματα στον αμερικανικό κώδικα αξιολόγησης, χρειάζεται 12” 74 για το ¼ του μιλίου (402,3 m). Νούμερο καθ’ όλα εντυπωσιακό, μιας και είναι πιο γρήγορο από ένα Tesla Model 3 Performance σε αυτή τη μέτρηση!

Cadillac Escalade-V

Η Cadillac Escalade-V δεν κάνει μόνο για την… dragstrip. Xάρη στις μπόλικες τροποποιήσεις στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις (Magnetic Ride 4.0, Adaptive Air Ride Sport, φρένα Brembo, ζάντες 22 ιντσών), η Cadillac Escalade-V θα μπορεί να κουμαντάρει το βάρος της με (μπρρρ)ίο και στις στροφές…

To ρεζερβουάρ παίρνει 91 lt στην κοντή Cadillac Escalade-V και 107 lt στην Cadillac Escalade-V ESV. Με ένα 200άρι λοιπόν, φουλάρεις στην Ελλάδα.

Το μόνο που θα απόμενε να απασχολεί τον κάτοχο θα ήταν η κατανάλωση -λέμε, τώρα. Ο Αμερικανός κατασκευαστής όμως δεν έδωσε κανένα στοιχείο για την αποδοτικότητα της Cadillac Escalade-V. Προφανώς τα 36 ηχεία του ηχοσυστήματος που αναφέρει κρίθηκαν πιο ενδιαφέροντα.

Cadillac Escalade-V

Φυσικά και αυτή η Cadillac δεν πρόκειται να έρθει στην Ευρώπη. Η Cadillac Escalade-V θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και στον Καναδά αυτό το φθινόπωρο, θα είναι δε διαθέσιμη επίσης με μακρύτερο αμάξωμα, ESV, με μήκος 5,77 m αντί των 5,38 m της «κοντής».

Στην Αμερική, για αυτό το παραπάνω «V», ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να πληρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 150 χιλιάδες δολάρια, όσο πάνω κάτω και για μια Mercedes-Maybach GLS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube