Επίσημο: Νέα BMW Σειρά 8 Convertible [video]

Επίσημο: Νέα BMW Σειρά 8 Convertible [video]

H BMW παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση αμαξώματος της νέας 8άρας.

Η BMW συνεχίζει την επέκταση της γκάμας της νέας Σειράς 8, με το νέο μοντέλο να αφορά την ανοιχτή έκδοση αμαξώματος. Αργότερα θα δούμε και την 4θυρη εκδοχή, την Gran Coupe.

Πέρα από την διαφοροποιημένη οροφή, η νέα Σειρά 8 Convertible χρησιμοποιεί όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της κλειστής έκδοσης και ξεχωρίζει για τις ανάγλυφες επιφάνειες, τις έντονες ακμές και τους σπορ προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα.

BMW 8 Series Convertible 1

Η νέα Σειρά 8 Convertible χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ή κλείνει μέσα 15” και με ταχύτητα έως και 50 km/h, με το βασικό χρώμα της να είναι το μαύρο και προαιρετικά το ανθρακί. Η τετραθέσια καμπίνα διαθέτει αναδιπλούμενο και διαιρούμενο σε ποσοστό 50/50 πίσω κάθισμα, με τον χώρο αποσκευών να ακουμπά τα 350 λίτρα.

Η εμπορική διάθεση του νέου ανοιχτού μοντέλου θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2019 με την γκάμα κινητήρων να διαθέτει δύο επιλογές, μία βενζινοκίνητη και μία πετρελαιοκίνητη. Η βενζινοκίνητη έκδοση αφορά την M850i xDrive με τον V8 των 530 ίππων και η πετρελαιοκίνητη την 840d xDrive με 6κύλινδρο σε σειρά 320 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.

BMW 8 Series Convertible 2

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η βάρους 1.955 kg 840d xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,2”, με την ίδια μέτρηση να ολοκληρώνεται από την M850i xDrive σε 3,9”. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube